Meny
Mountainbike

Enduro-SM avgjort i Åre

Världens första svenska mästerskap i Enduro gick av stapeln igår på Åreskutan. Åre Bergscyklister arrangerade SM-tävlingar i samband med Åre Enduro under Åre Bike Festival som pågår till på söndag. Hela byn och skutan sprudlade av cykelglädje och skön stämning bland deltagarna, entusiasm och fartfylld åkning i vackra omgivningar. Det kunde inte bli bättre. Hemmaåkaren Robin Wallner tog hem mästartiteln i herrklassen och Josefine Björkman vann damklassen i det första officiella mästerskapet.

Dagen bjöd på mycket bra åkning nerför skutan. Fem specialsträckor skulle avverkas utför och däremellan skulle det trampas uppför för att ta sig mellan sträckorna. Enduro handlar bland annat om uthålligthet och kondition. Första start gick klockan 9 och målgången var vid 17-tiden. 220 cyklister deltog och för de allra bästa var tävlingsdagen drygt sju timmar lång med en sammanlagd körtid (nerför) på drygt 33 minuter.

Vid prisceremonin på torget i Åre stod följande cyklister på prispallen för att ta emot SM-medaljerna:

Dam
Josefine Björkman, Kungälvs CK
Joline Johansson, Göteborgs Stigcyklister
Hanna Oleträ, Åre Bergscyklister.

Herr
Robin Wallner, Åre Bergscyklister
Alexander Kangas, Crème Fraiche Bicycle Club
Oliwer Kangas, Team TCM.

Till resultatlistan

”Fantastiskt kul att uppleva det första mästerskapet, att se cyklister från hela Sverige, sån fantastisk stämning och blandning av proffs och glada amatörer på samma tävling”, säger Anders Bromée, förbundets tävlingsansvarige som var på plats i Åre. Anders passade också på att göra några live-sändningar som går att se på vår facebook (Swecycling). Live från Enduro SM (fler filmer i facebook-flödet ”swecycling”).