Mountainbike

Cupställningen inför Borlänge Tour

SWE Cup fortsätter till helgen med Borlänge Tour, etapploppet som i år firar 20-årsjubileum! Under åren har loppet genomförts i flera olika skepnader men hela tiden med en ambition om att skapa ett högkvalitativt event med inbyggd familjär känsla och i år presenterar arrangörsklubben Borlänge CK ett antal nyheter.

Förutom att touren är deltävling nr 4 i årets SWE Cup XC så är lördagens och söndagens etapper även internationella XCO tävlingar (C1 respektive C2) för klasserna H/D Junior samt H/D Elit, Lördagsetappen kommer även att utgöra 2019 års Nordiska mästerskap i UCI klasserna för våra nordiska grannländer inklusive de baltiska länderna.

Läs om Borlänge Tour och allt som sker i området i samband med tävlingarna på arrangörens hemsida, borlangetour.se. Sen hoppas vi att ni kommer att ta en tur till Borlänge under helgen. Cykeltävlingar blir så mycket roligare med massor av publik!

Cupställningen

Efter den senaste deltävlingen i SWE Cup som gick på Lugnet XCO, Falun i lördags, blev det några ledarbyten i herrklasserna.

Matthias Wengelin, som kom på andra plats i loppet på Lugnet efter Emil Lindgrens seger, plockade nya poäng som räckte till ledarposition i cupen för Herr elit med 250 poäng. På andra plats ser vi Michael Olsson, 209 poäng och kort därefter Sakari Lehtinen som har 199 poäng.

Herr junior fick också en ny cupledare då Oscar Lind gick om August Höglund. Eric Herlitz ligger på tredje plats, tio poäng efter.

I dam elit är det Sara Öberg som är fortsatt i ledningen med 268 poäng före Saga Molin på 187 poäng. Segrarinnan för dagen, Linn Gustafzzon ligger trea i cupen med 180 poäng.

I damjuniorklassen leder ännu Kajsa Eneroth på 288 poäng. Alva Casserstedt knappade in och hamnade på 276 poäng efter segern. Cuptrea är Amanda Zachariasson.

Resultaten efter tävlingarna publicerar i swecyclingonline och på arrangörens hemsida, borlangetour.se. 

SWE Cup och SCF Ungdoms- och Masterscup MTB

Till totala cupsammanställningen

Dam Elit

 1. Sara Öberg, She Rides CK, 268 poäng
 2. Saga Molin, Varbergs Mountain Bike Club, 287 poäng
 3. Linn Gustafzzon, ML Sports Club, 180 poäng

Dam Junior

 1. Kajsa Eneroth, HiQ Sports Club, 288 poäng
 2. Alva Casserstedt, CK Natén Säter, 276 poäng
 3. Amanda Zachariasson, Uddevalla CK, 240 poäng

Herr Elit

 1. Matthias Wengelin, Länna Sport CK, 250 poäng
 2. Michael Olsson, Serneke Allebike CK, 209 poäng
 3. Sakari Lehtinen, Hyvinkän Pyöräilijät, 199 poäng

Herr Junior

 1. Oscar Lind, Serneke Allebike CK, 268 poäng
 2. August Höglund, Idrottsklubben Hakarpspojkarna, 260 poäng
 3. Eric Herlitz, Serneke Allebike CK, 250 poäng

…efter Borlänge fortsätter SWE Cup

18 augusti – CK Master MTB race (CK Master)
6-8 september – Huskvarna MTB Tour (IKHP)
21-22 september – Hallbyrundan (IF Hallby)

Mer om SWE Cup XC