Mountainbike

Anmäl till UEM i Huskvarna och kolla in filmen inför MTB-festen!

Nu är det hög tid att anmäla sig till Ungdoms-EM, årets höjdare för alla MTB-cyklister som är födda 2008 till 2011! UEM avgörs 6–10 augusti i år på Huskvarnaberget och 2025 på IF Hallbys banor i Jönköping. Det är i tur och ordning XTT, XCR, XCC och XCO och under hela tiden en stor folkfest.

Banområdet 2024, som de många redan har testat på Huskvarna MTB tour, är mycket varierande och ganska krävande. År 2016 hölls EM här. Banan är lite ombyggd inför UEM-festen och bjuder på flowiga stigar, trädrötter, drops från bergskanter och utmanande klättring uppför slalombacken med en fantastisk utsikt över Vättern.

Så anmäler ni er

All anmälan för deltagare i UEM kommer att göras här på UEC:s hemsida. Du hittar all aktuell information på UEC-webbplatsen. Anmälan kan göras från stänger först den 26 juli, men vänta inte tills dess då det är tryggt att se att man blir registrerad i god tid.

Det finns fyra åldersgrupper för både pojkar och flickor: U14 (född 2011), U15 (född 2010), U16 (född 2009) och U17 (född 2008).

Här är hela UEM-schemat

  • Måndag 5 augusti: Bekräftelse, licenskontroll, teamchefsmöte
  • Tisdag 6 augusti: Individuellt tempo (XTT)
  • Onsdag 7 augusti: Lagstafett (XCR)
  • Torsdag 8 augusti: XCC.
  • Fredag 9 augusti: XCO.
  • Lördag 10 augusti: XCO.

Fri träning på EM-banorna

Till sist har alla som anmälde sig till ungdomslägret fått veta att det tyvärr är uppskjutet på grund av för få anmälda.

Men arrangörsföreningarna IF Hallby och IKHP kommer istället förhoppningsvis arrangera läger i april 2025 innan tävlingssäsongen drar igång vilket också passar bra då UEM på Hallby går nästa år. Vi tror och hoppas då på fler deltagare då det dessutom inte krockar med semesterperiod.

För alla som ändå vill spendera några dagar i Jönköping så är XCO-banan på Hallby, där lägret var tänkt att hållas, uppmärkt både inför Hallbyrundan 2024 och UEM 2025. Starta på stadion och följ orange pilar. Även årets UEM-bana är öppen för träning på Huskvarnaberget. Grönt=startloop, Orange=XCT, Vit=XCC, Röd=XCO.

Text: SCF
Foto: UEC och Privat