Meny
Mountainbike

Downhill-SM i Bygdsiljum 20-21 augusti

Årets SM i downhill äger rum i Bygdsiljum, Västerbotten, mellan Umeå och Skellefteå. Föreningen Bygdsiljumsbacken CK står som arrangör av den givna folkfesten för alla downhillåkare i alla åldrar. Förutom svenska mästerskapen för junior och elit blir det samtidigt ett Ungdoms-SM och Masters-SM. Tävlingarna äger rum på Bygdsiljumsbackens Bike Park den 20-21 augusti.

Backen har en lång historia inom skidåkning och drivs av föreningen Bygdsiljumsbacken. För fem år sedan beslutade föreningen att bilda en downhillgrupp och startade Bygdsiljumsbackens Bike Park.

”Efter fyra säsonger där vår Bike Park växt för varje år, känner vi oss väldigt glada att ha fått och tackat ja till erbjudandet från Svenska cykelförbundet om att arrangera SM 2016”, säger Jakob Andersson, banansvarig Bygdsiljumsbacken.

Downhillgruppen har sedan starten arbetat med downhillcyklister i närområdet och det beskrivs som en fantastisk resa med många ideella timmar. Från den första handgrävda leden till parkens utbud idag, 9 leder både hand­ och maskingrävda, med en variation från grön till svart.

Under hösten 2015 påbörjades arbetet med att bygga en ny bana som nu kommer att färdigställas som årets SM-bana. Banan blir ytterligare en svart led som kommer att avslutas vid dalstationen. Leden blir publikvänlig då det går att se stora delar av tävlingen från många åskådarplatser. Lunch och fika finns att köpa på plats.

”Det känns väldig roligt att få arbeta med det här arrangemanget och få möjligheten att visa upp vår fina anläggning för Sveriges bästa cyklister. Då vi har en stugby och camping i backen hoppas vi på trevligt häng, spännande tävling och en fin cykelhelg för alla deltagare och publik”, avslutar Jakob Andersson.

Varmt välkomna till en fartfylld helg med föreningen Bygdsiljumsbacken!
Bygdsiljumsbacken BikePark ligger ca en timme med bil från både Umeå och Skellefteå. Lättast hittar du till oss om du tar av från E4:an i Sikeå mot Robertsfors och följer skyltarna till Bygdsiljum. Adress: Rengårdsberget 1, Bygdsiljum

Mer information:SM i Bygdsiljum