Alla grenar
Mountainbike

5 snabba frågor med Fredrik Kessiakoff från MTB-lägret i Falun

MTB-landslaget är just nu på träningsläger i Falun. Med på lägret är naturligtvis även Fredrik Kessiakoff, övergripande förbundskapten MTB.

1. Kan du berätta om lägret?

– Vi har samlat en trupp i Falun den här veckan för att köra ett test och se hur de står sig mot varann nu när vi börjar få landslagsuppdrag men inga tävlingsresultat att använda för uttagningar.

2. Hur många är på plats?

– Det är cirka 30 åkare plus ledare.

3. Coronapandemin har inneburit helt andra träningsförutsättningar under vår och sommar. Hur är formen på åkarna? 

– Det ser väldigt olika ut för olika åkare. Vissa älskar att cykla och träna och har hållit igång, andra tappade motivationen helt när tävlingarna försvann. Med denna samling märker jag att det är många som taggar till och känner att det närmar sig tävlingsstart.

4. Hur har veckans upplägg sett ut?

– Tisdag var det rekognosering av testbanan, onsdag fri träning för att ”väcka benen” inför torsdagens test. Testbanan är 74 kilometer lång och innehåller 18 segment som ska köras på tid. Segmenten är av olika karaktär och kommer passa olika åkare. När dagen är klar kommer vi kunna jämföra cyklisterna varandra, men cyklisterna kommer också kunna följa sin utveckling över tid när vi kör banan i framtiden.

5. Har ni några tävlingar inbokade i höst?

– Vi hade planer på att åka till Norge men det blir med allra största sannolikhet inte av på grund av karantänstvång där. Oavsett vad det blir hoppas vi få/kunna köra årets internationella mästerskap som går i Lugano, Schweiz (EM) och Leogang, Österrike (VM) i oktober månad.

Landslagsläger vid Lugnet, Falun. Foto: Erik Kilström

Foto: Erik Kilström

Foto: Erik Kilström

Foto: Erik Kilström