Meny
Landsväg

Vintervädret stuvade om schemat men givande landsvägsläger ändå…

Det breda marslägret i Skara där förbundskaptensduon Lucas Persson och Alexander Wetterhall vill samla rätt många unga, lovande cyklister blev lite annorlunda än tänkt i rådande väder. Men med vintercyklar och omlagt schema gick det att genomföra.

Med ett par skador och sjukdomar var det ändå så många som åtta tjejer och fjorton killar som samlades i Skara, alla juniorer och U23-cyklister.

”De olika tester som vi hade tänkt att göra fick ställas in. Vi lade in grundläggande teknikövningar som lagtempo och lite mera samtal i grupp för att gå igenom vad som gäller inför säsongen. I det stora hela är vi ändå väldigt nöjda med vad vi fick ut med både snack och cykelåkning på vintercyklar med tanke på lite återbud och att det väl visade sig vara den värsta helgen på hela året vädermässigt”, summerar assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall.

Starten på landslagssäsongen för våra landsvägscyklister har senarelagts på grund av att lopp som Gent-Wevelgem och Circuit des Ardennes tyvärr har utgått för svensk del.

”Vårt första landslagsuppdrag blir Paris-Roubaix för herrjuniorerna 9 april. Sedan blir det rätt späckat i april och framåt men vi tappar tyvärr några tävlingsveckor innan dess”, säger Alexander Wetterhall.

Missa inte Alexander Wetterghalls reel från lägret senare under måndagen på @swecycling! Ni har väl heller inte missat att det numera finns ett @swecycling_lvg, gå gärna in och följ båda två!

* * *

Det är inte bara i Sverige som har härdande ruskväder. I  Nederländernas UCI 1.2-tävling Dorpenomloop Rucphen fullföljde Carl Kagevi, Acke Dahlblom och Niklas Jagerstål från Motala AIF Serneke Allebike.

Och i Rhodos GP gjorde U23-cyklisten Hjalmar Klyver med sitt Team IBT – Tripeak det riktigt bra i tuff kantvindskörning med 20 sekundmeter i byarna och 1700 meter som skulle avklaras. Klyver fanns med i den grupp som gjorde upp om segern och slutade på plats 15.

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: SCF