Alla grenar
Landsväg

SM Tempo 2021 avgörs i Lekeryd 5-7 augusti

Efter viss omstöpning i tävlingskalendern är det nu klart att Tempo SM 2021 arrangeras i Lekeryd den 5-7 augusti. Svenska Cykelförbundet står som arrangör för mästerskapen i samarbete med CKU6 och lokala cykelklubbar.
Projektledare Alexander Wetterhall har tagit höjd för att tempo-SM ska kunna genomföras på samma smittsäkra sätt som förra året – om så krävs.

– Vi hoppas och tror att smittläget är ett helt annat i augusti. Men allt är förankrat hos alla instanser och ansökan är inlämnad till länsstyrelsen, säger han.

För att säkerställa att tempo-SM ska kunna genomföras i alla klasser har man spridit ut arrangemanget över tre dagar. Mästerskapen inleds därför redan på torsdagen den 5 augusti med dam- och herreliten. Genom att lägga elitklasserna på torsdagen hoppas man även kunna locka dameliten som ska köra Vårgårda World Tour den 8 augusti. På torsdagen kör även mastersklasserna partempo. Fredagen är vikt åt ungdomsklasserna och avrundas med junior-SM i tempo.  Och på lördagen körs SM tempo i paracykel, samt mastersklasser.

– Bansträckningen är den samma som förra året men i och med att vi spridit ut mästerskapen på tre dagar kör även mastersklasserna samma bansträckning på 32 kilometer i år.

Alexander Wetterhall är väl medveten om att det uppstått krockar i tävlingskalendern, och att exempelvis MTB-SM i Skatås, Göteborg körs samma helg. Men i och med att pandemin ställt till det i schemaplaneringen, och UCI har sista ordet finns inga andra alternativ än att lägga SM tempo den här helgen.

– Det är tyvärr helt omöjligt att undvika krockar i schemat men det är ändå positivt att flera arrangörer valt att flytta sina tävlingar, i stället för att helt ställa in. Nu hoppas jag bara att vi kan genomföra det här på ett bra sätt och att vi har en mer generös begränsningsförordning i augusti.

Detaljerad information, distanser, klassindelning och anmälan till SM Tempo 2021 läggs in på Sportstiming under april


SM Tempo 2021 – preliminärt schema

Torsdag 5/8: Dam Senior, Herr Senior, Partempo Master

Fredag 6/8: Ungdomsklasser (P/F i åldrarna 11-16 år) Herr Junior, Dam Junior

Lördag 7/8: Para, Master

 

Bild från SM Tempo Lekeryd 2020. Foto: Johan Linhart