Alla grenar
Landsväg

Resultat och bilder från helgens SM-tävlingar på Arlanda

Under fredagen och lördagen genomfördes SM på landsväg för en mängd tävlingsklasser på ett strålande soligt Arlanda Test Track. Hela 420 cyklister deltog i tävlingarna som inleddes med Master SM på fredagen med klasser från 30 år och uppåt.
Under lördagen genomfördes SM i Kortdistans, Para-SM samt Ungdoms-SM med svenska eliten på plats.

Damernas Kortdistansmästerskap. Foto: Jenny Palmqvist

 

Resultat från fredagens mastertävlingar hittar ni på sportstiming

Vid Para-SM medverkade flera internationellt högt meriterade cyklister som egentligen skulle varit på plats i Tokyo under Paralympics. Den trefaldiga världsmästarinnan Anna Beck vann racerklassen. Handcykelklassen vanns av Anders Olsson, storsimmaren från Hagfors med både paralympiska medaljer och världsmästartitlar i simning.

Kortdistans är en riktigt actionladdad tävlingsform. Det stora intresset från cyklisterna på herrsidan med 100 anmälda cyklister medförde att tävlingen genomfördes med två semifinaler om vardera 50 cyklister med efterföljande final. Tempot var högt uppdrivet från start till mål med en snitthastighet på den kurviga banan på 47 km/h. Finalen präglades av offensiv körning och avslutades med en stor klungspurt på det långa upploppet på motorbanan. Segrare blev Edvin Lovidius vanns från Södertälje cykelklubb tuff spurt med Linus Kvist från Motala.

Damernas kortdistans vanns av Johanna Palmqvist CK Hymer. Precis i inledningen av spurten kraschade flera meriterade cyklister och de gick tyvärr gick miste om finishen. Ingen skadades allvarligt.

Ungdomarna tävlade också i den tuffa värmen på Arlanda och gjorde fina insatser i samtliga klasser.

SCF tackar arrangören Upsala CK för ett strålande fint arrangemang.

Fullständiga resultat från alla klasser hittar ni på sportstiming.dk

Herrarnas upplopp Kortdistans SM 2020, Segrade gjorde  Edvin Lovidius, Södertälje cykelklubb efter tuff spurt med Linus Kvist från Motala. Foto: Jenny Palmqvist

 

Anna Beck (tv) vann racerklassen i Para-SM 2020.

Herrarna på ett stekhett Arlanda. Foto: Jenny Palmqvist

Johanna Palmqvist CK Hymer segrade i damklassen. Foto: Jenny Palmqvist

Herrar redo för start. Foto: Jenny Palmqvist

Herrarna upplopp vid Kortdistans SM. Foto: Jenny Palmqvist

Edvin Lovidius strax innan han korsar mållinjen. Foto: Mats Svensson