Alla grenar
Landsväg

Racerapport och summering från Tour of Estonia 2021

Etapp 2 av Tour of Estonia 2021 avgjordes igår inne i centrala Tartu på en ganska teknisk och krävande 10,2 kilometer lång bana som skulle köras 16 gånger. När tävlingen släpptes lös efter neutralen så gick dagens utbrytning direkt. 12 man fanns med utan någon från Svenska Landslaget.
Men bara några varv in i tävlingen så attackerar Hugo Forssell och strax därefter ansluter både Edvin Lovidius och Jonathan Ahlsson. Tillsammans med en polsk cyklist så tar denna fyrmannagrupp upp jakten på utbrytning med hopp om att de skall sätta sig där fram.
De kämpar på ett antal varv men tillslut får de se sig uppätna av klungan. Varven går och banan gör stora hål i klungan varje gång över kullerstensmålbacken.
Det tar fram till näst sista varvet innan utbrytningen hämtas in av klungan och härifrån skapas en grupp på ca 20 man som skall göra upp om dagens seger. Hugo Forssell släpar sig med och krigar sig över mållinjen som 13:e när Martin Laas, Estlands Landslag, vinner etappen. Förstaårs-U23:an Jonathan Ahlsson korsar mållinjen som 21a.
Dagens tävling var väldigt hård och jag tycker att grabbarna visade att de är här för att tävla med de bästa. Extra roligt är det att se att Hugo och Jonathan blir 3:a respektive 4:a i U23-klassen totalt, säger Alexander Wetterhall, Assisterande förbundskapten landsväg.
Den totala sammanställning ser ut likt följande:
1:a – Karl Patrik Lauk, Estlands Landslag
2:a – Martin Laas, Estlands Landslag
3:a – Polychronis Tzortzakis, Kuwait Pro Cycling
16:e – Hugo Forssell, Svenska Landslaget
28:a – Jonathan Ahlsson, Svenska Landslaget