Alla grenar

Masters Cup 2021

MASTERS CUP 2021 består av en totalcup.

En sammanslagen cup, både linje och tempo, även SM ingår. Det blir totalt 8 tävlingar vid 5 tillfällen. (Stockholmshelgen, Kinnekullehelgen, Svanesund + SM linje och tempo. I cupen räknas 6 bästa tävlingarna.

Aktuell poängtabell.

https://www.sportstiming.se/event/8991/points 

Klasserna H30 & H40 kommer ha två ”extra” deltävlingar i poängtabellen för att SM körs i 5-årsintervaller men i Mastercups Cup är det 10-årsintervaller, detta för att totaltabellen ska bli rätt. Klasserna H30 SM, H35 SM, H40 SM och H45 SM i sportstiming är felaktiga och kommer tas bort. I H30 och H40 är poängen rätt.

(Med anledning av covid-19 pandemin så kan programmet ändras med kort varsel. Vi hänvisar till förbundets tävlingskalender och löpande information om coronaviruset)

Tävlingsprogram Masters Cup 2021

5/6: Arlanda Testtrack

6/6: HiQ Grand Prix.

12/6: SM Linje.

7/8: SM Tempo.

14/8: Kinnekulleloppet

15/8: Götenetempot

28/8: Svanesunds tempo (cupavslutning)

29/8: Svanesunds linje (cupavslutning)

Totalcupen
Den som har flest poäng från sina 6 bästa av de 8 tävlingarna vinner totalcupen. Vid lika poäng vinner den som har bästa totalresultat på båda loppen sammanlagt i cupavslutningen. Om ingen av de med lika poäng deltar i cupavslutningen avgör inbördes möten i cupen.

Poängberäkning Masters Cup 2021
Under 2021 delas poäng ut till de 15 första i varje deltävling enligt följande poängskala:
25, 20, 15, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.
Det vill säga 1:an får 25 poäng, 2:an 20 poäng, 3:an 15 poäng, …

Mastersrådet har vidare beslutat att på prov dela ut dubbla poäng i cupavslutningen. Detta för att öka antalet tävlande på avslutningshelgen och behålla spänningen i cupen in i det sista.

Tävla i yngre åldersklass
Man kan välja att tävla i en yngre åldersklass än sin egen i masters cup. Men då måste detta ske konsekvent, d v s man väljer klass redan vid säsongens början och kör sedan alla lopp i samma klass (både tempo och linje). Observera att man inte kan bli uttagen till NMM på meriter i yngre åldersklass, så chanserna att bli uttagen till landslaget på NMM minskar. Mästerskap körs alltid baserat på ålder. Där kan man alltså inte välja att tävla i yngre åldersklass.

Cuptröja
Cupmästartröjan tilldelas respektive segrare i totalcupen.

Regler för användande av Cup Mästartröja
Tröjan får endast användas på tävlingar som ingår i Masters Cup. Vidare får tröjan endast användas året efter att man har erövrat den och då endast i den klass man har vunnit totalcupen i. Tröjan kan och får givetvis också användas på träning.