Alla grenar

Masters Cup 2021

MASTERS CUP 2021 består av tempocup, linjecup samt totalcup.

(Med anledning av corona-pandemin är programmet preliminärt. Vi hänvisar till förbundets tävlingskalender och löpande information om coronaviruset)

Preliminärt tävlingsprogram Masters Cup 2021

24/4: Kinnekulleloppet

25/4: Götenetempot

1/5: Örestadstempot

2/5: Örestadsloppet

15/5: Gottne tempo

16/5: Gottne linje

22/5: Himledalen tempo

23/5: Himledalen linje

4/6: Arlanda Testtrack

5/6: Falkenloppet

6/6: Kringelloppet

28/8: Svanesunds tempo (cupavslutning)

29/8: Svanesunds linje (cupavslutning)

Tempocupen
Den som har flest poäng från sina 4 bästa av de 5 tempoloppen vinner cupen. Vid lika poäng avgör bästa resultat på cupavslutningens tempolopp.

Linjecupen
Den som har flest poäng från sina 6 bästa av de 8 linjeloppen/ GP-loppen vinner cupen. Vid lika poäng avgör bästa resultat på cupavslutningens linjelopp.

Totalcupen
Den som har flest poäng från sina 10 bästa av de 13 tävlingarna vinner totalcupen. Vid lika poäng vinner den som har bästa totalresultat på båda loppen sammanlagt i cupavslutningen. Om ingen av de med lika poäng deltar i cupavslutningen avgör inbördes möten i cupen.

Poängberäkning Masters Cup 2021
Under 2021 delas poäng ut till de 15 första i varje deltävling enligt följande poängskala:
25, 20, 15, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.
Det vill säga 1:an får 25 poäng, 2:an 20 poäng, 3:an 15 poäng, …

Mastersrådet har vidare beslutat att på prov dela ut dubbla poäng i cupavslutningen. Detta för att öka antalet tävlande på avslutningshelgen och behålla spänningen i cupen in i det sista.

Tävla i yngre åldersklass
Man kan välja att tävla i en yngre åldersklass än sin egen i masters cup. Men då måste detta ske konsekvent, d v s man väljer klass redan vid säsongens början och kör sedan alla lopp i samma klass (både tempo och linje). Observera att man inte kan bli uttagen till NMM på meriter i yngre åldersklass, så chanserna att bli uttagen till landslaget på NMM minskar. Mästerskap körs alltid baserat på ålder. Där kan man alltså inte välja att tävla i yngre åldersklass.

Cuptröja
cup mästartröjan tilldelas respektive segrare i totalcupen.

Regler för användande av Cup Mästartröja
Tröjan får endast användas på tävlingar som ingår i Masters Cup. Vidare får tröjan endast användas året efter att man har erövrat den och då endast i den klass man har vunnit totalcupen i. Tröjan kan och får givetvis också användas på träning.