Alla grenar

Masters Cup 2022

Masters Cup 2022

När tävlingsprogrammet för 2022 är klart återkommer vi med information hur cupen blir.

Klasserna H30 & H40 kommer ha två ”extra” deltävlingar i poängtabellen för att SM körs i 5-årsintervaller men i Mastercups Cup är det 10-årsintervaller, detta för att totaltabellen ska bli rätt.

(Med anledning av covid-19 pandemin så kan programmet ändras med kort varsel. Vi hänvisar till förbundets tävlingskalender och löpande information om coronaviruset)

Tävlingsprogram Masters Cup 2022

Poängberäkning Masters Cup 2022
Under 2021 delas poäng ut till de 15 första i varje deltävling enligt följande poängskala:
25, 20, 15, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.
Det vill säga 1:an får 25 poäng, 2:an 20 poäng, 3:an 15 poäng, …

Mastersrådet har vidare beslutat att på prov dela ut dubbla poäng i cupavslutningen. Detta för att öka antalet tävlande på avslutningshelgen och behålla spänningen i cupen in i det sista.

Tävla i yngre åldersklass
Man kan välja att tävla i en yngre åldersklass än sin egen i masters cup. Men då måste detta ske konsekvent, d v s man väljer klass redan vid säsongens början och kör sedan alla lopp i samma klass (både tempo och linje). Observera att man inte kan bli uttagen till NMM på meriter i yngre åldersklass, så chanserna att bli uttagen till landslaget på NMM minskar. Mästerskap körs alltid baserat på ålder. Där kan man alltså inte välja att tävla i yngre åldersklass.

Cuptröja
Cupmästartröjan tilldelas respektive segrare i totalcupen.

Regler för användande av Cup Mästartröja
Tröjan får endast användas på tävlingar som ingår i Masters Cup. Vidare får tröjan endast användas året efter att man har erövrat den och då endast i den klass man har vunnit totalcupen i. Tröjan kan och får givetvis också användas på träning.