Alla grenar
Landsväg

Lucas Persson summerar EM: ”En bra vecka”

Fem frågor till förbundskapten Lucas Persson som är tillbaka Sverige efter en intensiv EM-vecka i Plouay, Frankrike, tillsammans med en trupp på 16 cyklister i elit, junior och U23-klasserna, samt ett gäng ovärderliga ledare.

1. Hur skulle du sammanfatta de fyra EM-dagarna?

– Vi har haft en bra vecka med bra prestationer. Vi hade som mål att ta medalj men vi får nöja oss med fyra topp-placeringar. Och det är bra. Man märker att flera av våra konkurrenter har hunnit att tävla lite mer och det betyder mycket för resultaten.

2. Bästa ögonblick?

– Wilma, Emilia och Edvin placerade sig bäst. Avslutningen på EM med Herr Juniorerna var riktigt bra. Edvin och Jonathan var med på flera attacker, Edvin kommer loss sista varvet med Marco Brenner ifrån Tyskland. Efter att dom har blivit inkörda av klungan så orkar Edvin trots allt spurta in på en fin 6:e plats.

3. Några av cyklisterna var inblandade i krascher, hur har det gått?

– Wilma, Julia, Caroline och Jonathan kraschade. Alla har klarat sig relativt bra, mest skrapsår och något brutet revben. Wilma lyckade trots det att komma tillbaka och spurta in på en 5:e plats. Dom tre andra hade tyvärr lite sämre tajming när dom blev indragna i vurporna. Så det påverkade helt klart deras prestation.

4. EM var omgärdat av hårda coronarestrktioner, kan du berätta lite om det?

– Vi följde restriktionerna och det har gått bra. PCR-test 6-dagar innan tävling och 3-dagar innan tävling. Munskydd på hela tiden. (undantag för cyklisterna på träning och tävling)

5. Hur känns det att vara hemma igen?

– Det känns bara bra.

Resultat Herr Junior

1. Kasper Andersson (DEN) 02:38:28
2. Pavel Bittner (CZE) 02:38:28
3. Arnaud De Lie (BEL) 02:38:28
4. Marco Brenner (GER) 02:38:28
5. Lorenzo Balesta (ITA) 02:38:28
6. Edvin Lovidius (SWE)  02:38:28

48. Jonathan Ahlsson (SWE) 02:42:22

För fler bilder och resultat följ länken

Lucas Persson, EM 2020

Målfoto Edvin Lovidius EM 2020

(Bildtext första bilden. Lucas Persson tillsammans med assisterande förbundskapten Alexander Wetterhall, som också var på plats i Frankrike.)