Alla grenar
Landsväg

SM Landsväg 2020 för elit- och juniorklasserna körs 3-4 oktober

Som vi tidigare informerat fick Upsala CK avslag från länsstyrelsen att arrangera Linje-SM för senior och juniorklasserna i centrala Uppsala helgen den 22-23 augusti. Det innebär att SM-arrangören måste nyttja reservhelgen den 3-4 oktober.

En ny ansökan är inlämnad med tävlingsområde utanför Uppsala. För att garantera att SM Linje 2020 kan genomföras, kikar vi även på andra lösningar. Senast den 15 september meddelas var och hur de svenska linjemästerskapen kommer att genomföras.

SM Kortdistans, Para-SM och SM Linje för masters-och ungdomar arrangeras på Arlanda Test Track 2 14-15 augusti. Regeringens förbud mot sammankomster med över 50 personer kvarstår, men Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson har tillsammans med andra företrädare för idrotten suttit i möte med idrottsminister Amanda Lind under veckan. Besked om eventuella lättnader i förbudet mot sammankomster över 50 personer, ska ges under kommande veckor.

Anmälningarna till SM-tävlingarna helgen den 14-15 augusti öppnade lördagen den 1 augusti via sportstiming där även en inbjudan med corona-anpassade riktlinjer finns tillgänglig.

LÄS MER SM Masters Para-SM U-SM

LÄS MER Sportstiming Svenska Mästerskap Landsväg Linje 2020 

Foto: Johan Linhart