Landsväg

Karin Söderqvist har blivit utsedd till årets SilverEmma-stipendiat

Karin Söderqvist från Motala AIF är 2022 års SilverEmma-stipendiat. Förutom äran får hon även årets stipendiesumma på 30 000 kronor.

”Juryn fastnade för Karin Söderqvist då vi tyckte att hennes ansökan förenade hennes glädje för cyklingen med hennes ambition att verkligen satsa för att nå toppen”, säger Emma Johansson.

”Jag önskar henne all lycka i framtiden och det ska bli otroligt roligt att kunna dela ut 30 000 kronor till en ung, kvinnlig cyklist för att stödja henne i början av karriären.”

Motiveringen lyder

Årets stipendiat är en målmedveten tjej som har en hög ambition och tydliga kort- och långsiktiga mål. Hon har skaffat sig en bra grund att stå på och hon kombinerar glädjen för sporten med en ärlig självinsikt och medvetenhet om att det är en lång och hård väg att gå för att nå toppen. På ett inspirerande sätt har Karin Söderqvist tagit ett stort steg framåt i sin karriär och juryn ser fram mot att följa henne de kommande åren.

SilverEmmas stipendium

  • Emma Johansson är en av Sveriges mest framgångsrika landsvägscyklister genom tiderna och har tagit flertalet VM-medaljer samt dubbla OS-Silver.
  • Stipendiet instiftades i samarbete med Nice Events Scandinavia.
  • Från att tidigare ha varit ett stipendium som har delats ut till klubbar, så är från och med år 2022 SilverEmmas Stipendium ett individuellt stipendium för att stötta unga kvinnor.
  • Stipendiet är i år på 30 000 kronor.

Text: SCF och pressmeddelande från silveremma.se