Alla grenar
Landsväg

Johanna Palmqvists spurt frälste hemmapubliken vid Stora torget

Vilket tryck när Stora torget i Linköping nästan kändes som ett cykelgalet ställe i Flandern. Snacka om att det blev bästa möjliga avslutning för hemmapubliken när CK Hymers Johanna Palmqvist vann damernas kortdistans – hennes tredje i rad i den disciplinen.

”Det här var helt fantastiskt! Det brukar vara helt tyst och tomt när vi kör tävlingar i Sverige och nu lyftes man av trycket längs banan och speciellt vid Stora torget”, utbrister Johanna Palmqvist.

Det blev så heroiskt av hemmacyklisterna då hela laget och mot slutet speciellt Carin Winell och inte minst Amanda Bohlin, som först hade kört så taktiskt och sedan vurpade brutalt just innan upploppet. Smällen blev hård. Men att Johanna Palmqvist levererade i spurten gjorde det lite lättare och det vekade inte bli några allvarligare skador än en rejält skrubbad armbåge.

”Jag uppfattade inte vurpan bakom men måste bara tacka dem och hela laget för att alla körde så jäkla bra i dag. Taktiken var att hålla en så pass hög fart och stöta så ingen annan kunde göra det. Jag behövde bara ligga med och tänka på spurten. jag är så tacksam!”

Men så skulle det också levererats. Det var just Norbergs Clara Lundmark och Matilda Frantzich från CK Ringen som Johanna fruktade på förhand och längs HELA vägen in mot målet.

”Ja, det var Clara och Matilda som vi i Hymer på förhand sa att vi ville hålla extra koll på. Och jag visste när vi gick ut på det sista varvet att det var dom som jag måste slå. Båda är väldigt bra spurtare. Men det kändes bra i dag”, säger Johanna Palmqvist.

Efter målgång blev det många spontana segervrål, ett jubel som aldrig ville sluta på ett så skönt sätt och så mera grattisgramar än man kunde räkna till. Vilken skön cykelstämning!

Så gick det på damernas SM-kortdistans

  1. Johanna Palmqvist, CK Hymer
  2. Clara Lundmark, Norbergs CK
  3. Matilda Frantzich, CK Ringen
  4. Hanna Johansson, Baroudeur Fietsclub
  5. Karin Söderqvist, Motala AIF CK
  6. Sofie Rosencrantz, FK Trampen

Text och foto: Tomas Larsson/SCF