Alla grenar
Wilma Olusson trea inför etapp 2 på Healthy Ageing Tour i Holland. Landsväg

Wilma Olausson spurtade till sig vita tröjan

Uppdatering 8/4
Två topp tioplaceringar för svenska damjuniorerna på sista etappen! Rapport från alla tre dagar finns att läsa här

Det blev en rolig och hård start idag för damjuniorerna i Holland när den första etappen på 80,5 km genomfördes i Odambt/Midwolda, Holland

Wilma Olausson var aktiv i bonussekunds-spurterna och kom trea i spurten efter 15,2 km och tvåa 47,6 km, vilket gav tre bonussekunder. Med en fin avslutning på det tog hon 3e platsen och fick ytterligare fyra sekunder. Inför den andra etappen ligger nu Wilma 2a totalt och bär den vita tröjan!

Julia Borgström låg bakom en större krasch inom de sista 3 km men kommer att få tiden tillgodo inför etapp 2.  Johanna Johansson och Medina Lutelius fick slita hårt för att hitta rätt i kantvinden men i morgon är en ny dag!

Resultatlistan från första etappen 6/4

Lördagens etapp på 82,7 km i Hogeland/Winsum och den tredje etappen på söndagen är 67,2 km i Groningen.

Healthy Ageing Tour är den tredje deltävlingen i Nations Cup och truppens första etapplopp. Under tre dagar, 6-8 april kör de tre teknikkrävande och varierande delsträckor.

MicrosoftTeams-image (2)

Det är det första etapploppet för i år, ska bli kul att få se tjejerna köra i den här typen av miljö och vi har flera dagar att göra något bra utav.  Man måste vara tuff för att placera sig i klungan på de här tävlingarna som är lite annorlunda än de som vi gjort tidigare. De kommer att passa de här cyklisterna bra, sa förbundskapten Isabelle Söderberg innan avresan.

Truppen:
Julia Borgström, Höllviken CK
Johanna Johansson, Kinds GoGreen CK
Wilma Olausson, Giro Cycle Club
Medina Lutelius,  Valhall CK

Ledare:
Isabelle Söderberg, lagledare
Jonas Ahlstrand, mekaniker
Julia Christensen, massör

Resultaten läggs upp här direkt efter målgång: www.healthyageingtour.nl