Meny
Landsväg

Nilsson kvar i storstallet Ceratizit – så är läget för landslagscyklisterna

Hanna Nilssons proffslag Ceratizit – WNT Pro Cycling satsar hårt inför kommande säsong. Samtidigt som det blev klart att den svenska EM- och VM-cyklisten under måndagen förlängde sitt kontrakt med storteamet presenterades sex nya cyklister.

”Laget vill verkligen visa framfötterna. Det här är en riktigt spännande satsning som det är jättekul att vara en del av, säger Hanna Nilsson”, till vargardacycling.se

Hanna Nilsson fortsätter i ett stall som växer… Foto: Arne Mill, Frontalvision

Teamet, som  just nu innehåller 16 cyklister från hela 10 länder, har också ansökt om att bli ett World Tour-lag. Definitivt besked kommer i december.

”Men oavsett vilket svar det blir på vår ansökan kommer vi ändå att försöka köra de allra flesta World Tour-loppen”, säger Nilsson till vargardacycling.se.

 

Nathalie Eklund fanns. liksom Hanna Nilsson, med i det svenska VM-laget. Eklund körde också både TT och linje under EM. 

 

Ur svensk synvinkel var det också högintressant när UCI Europe Tour presenterade damlag på fredagen att landslagscyklisten Nathalie Eklund dök upp i Israel – Premier Tech. Det är Roland Cogeas Edelweiss Squad som byter namn till Israel-Premier Tech Roland till 2023. Israel-Premier Tech-ledningens mål är att öka satsningen

Julia Borgström blir kvar i Team AG Insurance–NXTG:s organisation men tar steget från en fantastiskt fin säsong i U23-laget till det nybildade seniorelitlaget.

Den fjärde VM-cyklisten, Caroline Andersson, byter team till World Tour-laget Liv Racing Xstra.

Emilia Fahlin missade VM med handskada och utgående kontrakt med sitt franska proffsteam FDJ Suez Futuroscope. Men hon hade kört jättebra under lång tid innan och FDJ ville tidigt skriva nytt kontrakt, vilket Emilia accepterade.

Däremot har VM- och EM-cyklisten Tobias Ludvigsson gått ut på sitt Instagramkonto med att han lämnar World Tour-stallet FDJ, men har skrivit på för ett ännu inte namngivet nytt stall.

Text: SCF
Foto: SCF, där inte annat anges