Alla grenar
Landsväg

Course de la Paix kan summeras där Acke avancerade en plats till 47:e

Course de la Paix Juniors hade en tuff anrättning på 122 kilometer mellan orterna Teplice och Olbernhau i lördags. Backigt även på söndagens varvlopp där alla svenskar utom Acke Dahlblom hade det lite struligt i varierande grad. Acke avancerade också en placering upp till 47:e i det tjeckiska Junior Nations Cup-etapploppet. 

Det var just TUFFT på denna kungaetapp men snacka om att etapp 3 – då och också ett kort tempolopp ingått ska sägas –  också blev en fin genomkörare på fantastiska vägar.

I dagens första större stigning fick killarna i det svenska laget en efter en släppa tätklungan och Axel Gilljam noteras för en DNF.

Acke Dahlblom, som tidsmässigt låg riktigt skapligt med i sammandraget bara fyra minuter från gula, håller i längst. Dahlblom får släppa på toppen och lyckas först ansluta till den numera lilla huvudklungan.

Men vid 40 kilometer kvar får även Acke, som även var bäste svensk i det på många sätt stentuffa Paris-Roubaix Juniors, släppa och kommer i mål 11 minuter efter huvudklungan som i sin tur var två minuter efter den kvartett som gjorde upp om både etappsegern och gula tröjan.

Acke Dahlblom var 46:a på etappen. Johan Borgström, Gustav Lovidius och Neo Viking som alla fanns alla med i en större klunga 1.40 bakom Acke som avancerade två placeringar till 48:e.

Menno Huising från Nederländerna vann den tuffa etapp 3 och tysken Emil Herzog leder totalt före en portugis och så norrmannen Jörgen Nordhagen trea.

Alla resultat från etapp 4 HÄR!

* * *

Söndagens linjeetapp startande i Byn Terezin och en slinga ut och sedantre varv där en rejäl backe skulle passeras fyra gånger.
Fyra svenska juniorer kvar i tävlingen och det strular för två av dem. Gustav Lovidius i backen och problem med Neo Vikings cykel två gånger om. Punkteringen blev en gång för mycket men alla de övriga tre med i klungan.

Problemen fortsätter, förutom för Acke Dahlblom som har suttit klungan hela dagen och han är med till sista klättringen…där han får släppa.

Acke återigen bäste svensk (53:a på etappen 1.49 från tät) och givetvis därmed i totalen, närmare bestämt avancemang en plats upp till 47:e. Gustav Lovidius blev 62:a, tre platser före Johan Borgström. Och många nya erfarenheter in på kontot…

Alla resultat från etapp 5 och i de olika totaltävlingarna HÄR!

Text och bild: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen. Kolla gärna in erbjudanden nedan!