Meny
Landsväg

Borgström och Söderqvist hemma från bra SOK-läger på Fuerteventura

Julia Borgström och Karin Söderqvist är just hemma i det svenska ruskvädret efter ett elva dagar långt träningsläger med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Dagarna på Kanarieöarna har varit väldigt givande. rapporterar tränaren Alexander Wetterhall. 

Det är femte gången som Julia Borgström och hennes personliga tränare Alexander Wetterhall besöker Playitasanläggningen på Fuerteventura, ett sportcenter på den näst största av Kanarieöarna.

”Ett bra ställe för cykelträning, möten och att starta igång vintersäsongen men också för att slipa lite extra på styrkeprogram och teknik i gymmet. Vi har full uppbackning av SOK:s resursteam med både styrka, fysio och nutrition på plats”, förklarar Alexander Wetterhall.

Denna gång var även Karin Söderqvist, som till 2022 gick från att vara junior upp till U23/elitklassen och har gjort det riktigt bra, med på lägret där cykelträning i vacker och krävande terräng varvades med styrkepass.

Julia Borgström har lagt på lite mera styrketräning i träningsprogrammet inför nästa säsong än tidigare.

”Bra läger för cyklisterna och värdefullt för min egen del som tränare, att se Julia och Karin på cykeln under en längre period för att se eventuella tendenser som måste justeras eller tas i beräkning. Nu är vi igång och kan göra något väldigt bra av vintern som stundar.”

Karin Söderqvist med fria vikter. Cyklisternas teknik under lupp såväl på gymmet…

 

Julia har varit i nederländska Team AG Insurance–NXTG i tre säsonger och 2022 i deras U23-lag kan summeras som fantastiskt bra och stabil. Borgström har varit en av de bärande cyklisterna i år och har nu skrivit ett treårsavtal med det nystartade seniorelitprojektet i Team AG Insurance–NXTG.

Karin kör för Motala AIF som har en hel del på gång på damsidan och bor i östgötaorten vid Vättern. Men Söderqvist kör även för nederländska Waterslay utomlands och ska ner dit till våren för tävlingar.

…som på kvalitetspassen på cykeln med assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall, tillika Julia Borgströms personliga tränare.

 

Ni som gillar designen på deras tröjor med Sverige i ställer för Sweden då är det supportermodellen av retrodesignen, som vi hoppas att få igång försäljningen av inom kort.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen och tävla.