Alla grenar
Landsväg

Ändringar i SWE Cup- och landslagsprogrammet

Den nationella landsvägspremiären skjuts upp till följd av coronapandemin. Det innebär att de två första SWE Cup-omgångarna; Kinnekulleloppet den 24 april, samt Kinnekulle Cyclassic och Götene tempot i stället körs helgen den 14-15 augusti. Även deltävling tre, Västboloppet i Burseryd, flyttar datum från 16 maj till 18-19 september.

– Vi har tillsammans med våra SWE Cup-arrangörer jobbat med att flytta nationella tävlingar som ligger tidigt på säsongen för att försöka säkerställa att hela SWE Cup landsväg kan genomföras i år, säger Lucas Persson, grengruppsansvarig och förbundskapten för landsväg.

Därmed ser det i nuläget ut som att det blir Nationaldagslinjet i Stockholm den 6 juni som får inleda den nationella landsvägssäsongen och SWE Cup 2021.

Det har även blivit korrigeringar i det internationella landslagsprogrammet 2021 som skulle inletts i Gent med Wevelgem Nations Cup den 28 mars.

– Som vi befarat blir starten av säsongen påverkad av Covid-19. För tillfället har bara en tävling kvar i april och det är Paris-Roubaix för juniorer. Arrangören svarade i början av veckan att de räknar med att köra tävlingen. Så vi väntar med att ställa in den, säger Lucas Persson.

Landvägsledningen ser nu över möjligheterna att i stället arrangera samlingar i Sverige för landslagsaktuella cyklister. Exakt var och när är i nuläget inte klart.

– Vi jobbar för att hitta nya lösningar. Så fort pandemin tillåter kommer vi skicka ut inbjudningar till motivationsläger och landslagssamling för juniorer och U23.

Aktuella ändringar i Landslagsprogrammet 2021 hittar ni här: https://scf.se/landsvag/landslagsprogram-2021/

Aktuella ändringar i Tävlingsprogrammet SWE Cup 2021 hittar ni här: https://scf.se/landsvag/swe-cup-2021/