Meny
Förbundet

Swe Cycling for Kids-paket på gång – sök också Projektstöd IF B&U! 

Nu är SWE Cycling for Kids-paketen packade och på väg till oss. Det är med andra ord hög tid för er föreningar att beställa! Dessutom kan man få ett extra stöd på 6000 kronor när man arrangerar en aktivitet. NOTERA att ni föreningar som redan har sökt och har fått detta stöd beviljat också måste beställa ett SWE Cycling for Kids-paket nedan.

HÄR beställer Din förening SWE Cycling for Kids-paketen!

Vi hoppas att de kommer redan under fredagen, men kolla annars länken måndag på måndag. Ni beställer en vara på vanligt sätt men den kostar ingenting.

SWE Cycling for kids är ett gratis prova på-paket för barn och ungdomar. På först till kvarn-basis kan man skicka efter ett av de 100 SWE Cycling for kids-paketen. Varje paket är tänkt för 50 deltagare och har följande innehåll:

 • Medaljer (guld, silver och brons)
 • Diplom
 • Folder
 • Affisch
 • Nummerlappar.
 • Buntband

Om man dessutom som klubb arrangerar och dokumenterar en aktivitet i samband med en träning eller tävling kan man få ett stöd på 6000 kronor. Det finns totalt 600 000 kronor att söka från denna pott och det finns fortfarande gott om sökbara pengar kvar.

För ansökan till SWE Cycling for kids-pengar om 6000 kronor anges vilket sammanhang aktiviteten ska anordnas och vad den ska innehålla. Återrapportering krävs när aktiviteten har genomförts.

Läs mera HÄR om stödpengar för en SWE Cycling for Kids-aktivitet!


Glöm inte bort att söka till Projektstöd IF B&U

Svenska Cykelförbundet har fått 510 000 kronor att bevilja i stöd som SCF-anslutna föreningar kan ansöka om via IdrottOnline från 1 mars. Pengarna ska gå till projekt för inkludering av underrepresenterade grupper och trygga miljöer för barn- och ungdomsidrott.

Syftet är att skapa förutsättningar för idrottsföreningar (IF) att utveckla sin barn- och ungdomsidrott. Målsättningen är en idrottsrörelse för fler där det blir vanligare att stanna länge, oavsett förutsättningar och ambition med sitt idrottande.

Två övergripande utmaningar inom barn- och ungdomsidrotten har identifierats: vi når inte alla och vi tappar för många. Därför beviljas stöd inom nedanstående två huvudområden:

1 Inkludering av underrepresenterade grupper

Projektstödet ska användas för att bidra till att barn- och ungdomsidrotten blir mer jämlik genom att skapa möjlighet för underrepresenterade grupper att delta, leda och påverka sin idrott. Barn- och ungdomsidrotten mer självklar och välkomnande för de som idag inte är en del eller avviker mot idrottens normer.

Projekt måste vara cykelrelaterade och kan beviljas för att:

 • Göra föreningsmiljön mer inkluderande för underrepresenterade grupper av barn och ungdomar.
 • Göra rekryteringsinsatser som riktar sig till underrepresenterade grupper.

2 Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer

Idrottsrörelsens gemensamma utmaning är att många slutar idrotta redan i elvaårsåldern. Projektstödet ska bidra till att säkerställa att föreningsmiljöer för barn och ungdomar 7—25 år ska vara trygga och hållbara och fokusera på glädje och lärande snarare än på kortsiktiga resultat

Projekt kan beviljas för att:

 • Utveckla föreningsmiljön så att den är trygg för barn och ungdomar.
 • Utveckla eller implementera nya tränings- och tävlingsformer för målgruppen.
 • Köpa in material eller anpassa idrottsytor efter målgrupp med syfte att förändra den idrottsliga verksamheten.

Så mycket pengar kan din förening ansöka om

 • Maxbeloppet per ansökan är 30 000 kronor.
 • När projektet har genomförts måste det återrapporterats. När detta har skett går det att göra en ny ansökan på maximalt 30 000 kronor – om det finns pengar kvar från potten.

Så ansöker din förening till Idrottsmedel Projektstöd IF B&U 2022/2023

 • Skicka in en ansökan via IdrottOnline, formulär finns tillgängligt från 1 mars 2022, klicka på ”SF – Idrottsmedel Projektstöd IF B&U 2022/2023” under fliken ”Idrottsmedel”.
 • Alla SCF-anslutna föreningars ordförande, kassör och idrottslyftsansvarige är behöriga att skicka in ansökan. Föreningen måste bedriva ungdomsverksamhet och redovisa LOK-stöd.
 • Ansökan måste innehålla syfte med projektet och en motivering, ansökt belopp och projektbudget samt vilken genomförandeperiod som är tänkt.

Mera information om Projektstöd IF HÄR!