Alla grenar
Wallner_170621_40232_low Förbundet

Sveriges första paracykeltävling med UCI-status

Den 8-9 september arrangerar SMACK (Sigtuna-Märsta-Arlanda Cykelklubb) Sveriges första internationella paracykeltävling – SMACK Swedish Paracycling Cup får UCI-status (C1) och kommer att vara öppen för alla paracykelklasser – Tandem, Handcykel, Trike och Racer. UCI-poäng kommer att delas ut både till aktiva och nationer.

”Jättekul och riktigt bra för våra svenska paracyklister att få en internationell tävling på hemmaplan, säger Michael Lindgren, förbundskapten paracykel.

Tävlingen ligger nu uppe i UCI:s kalender och arrangörsklubben har påbörjat arbetet med att bygga upp hemsidan med inbjudan på engelska som ska locka internationella deltagare.

Program

8 september – tempolopp i Odensala, nordost om Sigtuna.
9 september – linjelopp och lagstafett (handcykel) på Arlanda Testtrack vid Skoby, söder om Arlanda.

På söndagen arrangeras även ett event där det ges möjlighet att prova-på paracykel.

Mer information kommer att finnas på SMACKs hemsida när det närmar sig.

Mer om klubben
SMACK är en av fyra cykelklubbar i Sverige som bedriver paracykling och ingår sedan 2012 som pilotförening inom Projekt Paracykel, som syftar till att utveckla och integrera cykling för personer med fysiska funktionsnedsättningar i Sverige. SMACK deltar därför i många av projektets rekryteringsaktiviteter runt om i Sverige med syfte att få igång paracykelverksamhet lokalt.

En cykel kan anpassas på många olika sätt vilket gör sporten passar för de flesta. Vill du ha mer information om paracykel, nyfiken på att testa på, eller du kanske vill hjälpa till som pilot på tandemcykel?
Kontakta SMACK. info@smack.se