Alla grenar
Förbundet

Svenska motionärer kan testa andra Tour de France-etappen i Danmark

Tour de France startar i Danmark med tre etapper 1–3 juli. Även svenska cykelmotionärer kan få köra den mäktiga andra etappen. Detta i motionsloppet Tour de Stora Bält, som går tre veckor innan i Touren startar.

1 juli 2022 startar Tour de France med öppningsetappen, Grand Départ, i Köpenhamn. 2 juli startar den andra etappen i Roskilde och avslutas i Nyborg på Fyn. 3 juli startar den tredje etappen i Vejle och avslutas i Sønderborg.

För att fira detta är Tour de Stora Bält värdar för ett officiellt sidoevenemang. Det blir ett internationellt motionslopp på cykel för alla som är baserat på etapp 2 i Tour de France 2022.

Förra året sålde loppet slut på några dagar med 16 000 anmälningar.

”Men med ambitionen att engagera fler internationella cyklister i samband med Tour de France erbjuder vi nu våra skandinaviska cykelvänner en chans att köpa ett bib-nummer till evenemanget”, säger projektchefen Jesper Tikiøb.

De extra internationella bib-numren är tillgängliga nu och fram till 1 maj 2022.

Tävlingen äger rum lördagen den 11 juni 2022, med 16 000 danska och internationella deltagare. Deltagarna kommer att kunna prova antingen delar av eller fullängdssträckan av etapp 2 av Tour de France 2022, som kommer att äga rum på exakt samma vägar tre veckor senare.

Men deltagarna kan välja mellan tre distanser: 200 km, 100 km, 21 km. Den längsta sträckan startar i Roskilde på Själland och slutar i Nyborg som ligger vid det mäktiga brofästet på Fyn. Det är lika med årets andra etapp på Tour de France, den första fullånga.

”Det inkluderar både utmanande stigningar i Asnäs Indelukke och en vacker sträcka på Själlands blåsiga västkust. Alla tre distanserna avslutas Stora Bältbron”, förklarar Jesper Tikiøb.

Deltagare ska registrera sig på Sportstiming

För ytterligare information, kolla arrangörens hemsida HÄR!

 


Svenska Cykelförbundet skulle aldrig vara vad vi är i dag om det inte vore för våra fantastiska partners. Kolla in dem här!