Meny
Förbundet

Cykelförbundet utvecklar intressant samarbete med Guided Heroes

Guided Heroes och Svenska Cykelförbundet har haft tidigare samarbeten. Nu väljer SCF att lyfta upp samarbetet till en ny nivå. Cykelförbundet vill bland annat skapa en röd tråd i träningsfilosofier – framför allt hos förbundskaptenerna som dagligen har kontakt med cyklister, föräldrar och ledare.

Samarbetet inleds omgående med en första träff planerad den 1 februari för ett internt symposium om träningslära i Skara dit samtliga förbundskaptener blivit kallade.

”Det känns väldigt kul att tillsammans med Svenska Cykelförbundet få vara med i utvecklingen av svensk cykelsport. Vår vision har alltid varit att kombinera expertkunskap med smidig teknik. Att få chansen att applicera vår metodik tillsammans med förbundskaptenerna för att göra svensk cykling starkare känns riktigt bra i magen och är förhoppningsvis bara början på ett stark samarbete”, säger Björn Johansson på Guided Heroes.

Ansvarig hos Guided Heroes för att skapa en gemensam träningsfilosofi hos förbundskaptenerna och svensk cykling kommer Mattias Reck, med sin erfarenhet om träning och implementering av ny forskning hos bland annat World Tour-laget Trek-Segafredo att vara, tillsammans med grenansvarig för landsvägscykling Marcus Streijffert.

”Råden, rönen och forskningen om träning utvecklas hela tiden och det gäller att vi och våra förbundskaptener hela tiden är uppdaterade. Även om förbundskaptenerna inte behöver vara experter på träning så är det viktigt att hålla sig uppdaterad och ha förståelse för den senaste forskningen och träningsmetoderna. Inte minst i dialogen med unga cyklister kan det vara bra att vara insatt i ämnet för att kunna ge guidning och rätt råd”, säger Fredrik Kessiakoff, Key Account Manager på SCF.

”Vi kommer också ha öppna symposium längre fram, då samarbetet med Guided Heroes är tänkt ska gynna hela den svenska cykelsporten. Mer spännande info om detta kommer inom kort.”

Om Guided Heroes – smidig och effektiv träning för alla

  • Guided Heroes är ett sportstechföretag med ambitionen att så smidigt som möjligt koppla ihop coacher och utövare inom cykling, längdskidåkning, triathlon och löpning.
  • Genom att kombinera kunskap, erfarenhet och träningslära med smidig och lättillgänglig teknik, anpassas träningsprogram i den digitala plattformen My Guided Heroes.
  • Grundidén är att få folk i rörelse att överträffa sig själva, från nybörjare till elit.

Kolla in erbjudande från Guided Heroes!

Med koden SWECYCLING2023 får du 10 procent rabatt på valfri tjänst hos Guided Heroes under ett helt år. Välj mellan deras coachledda abonnemang eller färdigskrivna program, alltid med tillgång till analysverktyg och community. Läs mer om Guided Heroes HÄR!

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners.