Alla grenar
Förbundet

Svenska Cykelförbundet söker två nationellt tävlingsansvariga

Svensk cykel växer och vårt kansli är navet i verksamheten. Vi söker därför nu två flexibla personer med hög servicekänsla som vill vara en viktig kugge i vår fortsatta utveckling av tjänsterna som nationellt tävlingsansvariga.

Presentation av Svenska Cykelförbundet (SCF)

 SCF som är ett av landets äldsta olympiska specialidrottsförbund, bildades redan år 1900 och består av 20 distriktsförbund, cirka 500 föreningar med 70.000 medlemmar. Runt 5.000 cyklister per år tävlar i någon av de åtta grenarna Landsväg, Mountainbike, Cykelcross, BMX, Paracykel, Bana, Trial, E-cycling. Det finns även ett stort antal motionscyklister som deltar i landets alla motionsarrangemang. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, www.scf.se

Beskrivning av rollerna som tävlingsansvarig

Som tävlingsansvariga kommer Ni vara förbundets kontakt gentemot arrangörer av nationella tävlingar och motionslopp, vara behjälplig vid sanktionering av arrangemang, vara förbundets kontakt vad gäller tävlingsadministrativt system och licenshantering för tävlingscyklister samt regelfrågor. Ni kommer att vara nyckelpersoner vid arrangemang som Svenska Mästerskap och SweCup, samt vara förbundets kontakt för internationella arrangemang.

Fokusområden för tävlingsansvariga kommer att fördelas där en tävlingsansvarig har ett övergripande ansvar över grenarna Bana, Cykelcross och Landsväg och den andre tävlingsansvarig har ett övergripande ansvar för grenarna BMX, Mountainbike, Trial.

Ni kommer även medverka i samtliga övriga för kansliet tillkommande tävlingsrelaterade arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som är en van administratör med god datavana. Du är ansvarstagande, har hög arbetskapacitet, trivs med att arbeta varierat och på egen hand, är initiativrik, flexibel, strukturerad, förmåga att självständigt driva och slutföra projekt samt har ett genomgående kvalitetstänkande.

Du ska ha relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du behöver kunna behärska svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar vår övriga kanslipersonal.

För tjänsterna är det en fördel med erfarenhet från idrott i allmänhet men cykel i synnerhet både som aktiv, ledare och/eller arrangör samt en allmän kunskap om idrottsrörelsen.

Stor hänsyn kommer tas till personliga egenskaper och lämplighet.

Om tjänsterna

Tjänsterna som ”Tävlingsansvariga” är tillsvidareanställningar på 50% vardera. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ni kommer vara placerade på vårt kansli på Idrottens Hus i Skanstull, Stockholm med möjlighet till att arbeta hemifrån efter ö.k. Tjänsterna kommer innebära helg- och kvällsarbete och resor. Din ansökan vill vi ha senast den 22 januari och vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut.


Kontakt för frågor

 

Närmare upplysningar om tjänsterna och ansökan skickas till vår Generalsekreterare, Leif Karlsson, leif.karlsson@scf.se

 

Vi vill ha din ansökan med löneanspråk samt CV och personligt brev snarast, dock senast 29/1. 

 

Välkommen till Svenska Cykelförbundet!