Alla grenar
Förbundet

Svenska Cykelförbundet söker en ”Kommunikatör”

Svensk cykel växer och vårt kansli är navet i verksamheten. Vi söker därför en kommunikatör med hög servicekänsla som vill vara en viktig kugge i vår fortsatta utveckling

Presentation av SCF

SCF som är ett av landets äldsta olympiska specialidrottsförbund, bildades redan år 1900 och består av 20 distriktsförbund, cirka 500 föreningar med cirka 69.000 medlemmar. Runt 5.000 cyklister per år tävlar i någon av de åtta grenarna landsväg, mountainbike, cykelcross, BMX, paracykel, bana, CX, trial och e-Cycling. Det finns även ett stort antal motionscyklister som deltar i landets alla motionsarrangemang. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, www.scf.se

Beskrivning av rollen som kommunikatör

Som kommunikatör kommer du att få ta ansvar för och utveckla arbetsuppgifter, så som: att uppdatera hemsidan, hantera inlägg i sociala medier, skriva/redigera texter, hjälpa till med löpande intern- och extern kommunikation. Du är också en aktiv del i att sammanfatta budskap från styrelse, grengrupper och landslag samt skriva pressmeddelanden till media. Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga medarbetare, förbundskaptener och grengrupper samt föreningar och distrikt som är anslutna till Svenska Cykelförbundet. Viss del av din arbetstid kommer du att ägna åt marknadskommunikation tillsammans med Svenska Cykelförbundets partners och sponsorer. Du deltar även i förbundets omvärldsbevakning och medverkar i samtliga övriga för kansliet tillkommande relaterade arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som är en van administratör med god datavana och kunskaper i officepaketet. Du är ansvarstagande, har hög arbetskapacitet, trivs med att arbeta varierat och på egen hand, är initiativrik, flexibel, strukturerad, självgående samt har ett genomgående kvalitetstänk.

Du bör ha en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha vana av att leda arbetsuppgifter inom en process eller ett flöde. Meriterande är att ha vana att arbeta med journalistik, fotografering, hemsidor, sociala medier och grafisk design. Du behöver kunna behärska svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar vår övriga kanslipersonal.

För tjänsten är det en fördel med erfarenhet från idrott i allmänhet, men cykel i synnerhet, samt en allmän kunskap om idrottsrörelsen.

Stor hänsyn kommer tas till personliga egenskaper och lämplighet.

Om tjänsten

Tjänsten som ”Kommunikatör” inleds som en visstidsanställning på 100% under perioden 210415-211231 för att därefter kunna övergå i en tillsvidareanställning. Senare tidpunkt för tillträde kan diskuteras.

Du kommer vara placerad på vårt kansli på Idrottens Hus i Skanstull, Stockholm med möjlighet till att i stor utsträckning arbeta hemifrån efter överenskommelse. Tjänsten innehåller helg- och kvällsarbete samt resor. Din ansökan vill vi ha senast den 31 mars och vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut. 

Kontakt för frågor

Närmare upplysningar om tjänsten och ansökan skickas till vår Generalsekreterare, Leif Karlsson, leif.karlsson@scf.se

Vi vill ha din ansökan med löneanspråk samt CV och personligt brev snarast, dock senast 9/4. 

Välkommen till Svenska Cykelförbundet!