Meny
Förbundet

Superlyckat läger där ungdomarna själva väljer aktivitet får fortsättning

”Super-, superbra ungdomsläger där ungdomarna blev sugna på mer och därmed kan ge fler träningstillfällen under Cykelspelsveckan 2023. Linda Tufvesson, projektledare för Svenska Cykelspelen, och Svenska Cykelförbundets Malin Lindgren Henttonen är eniga: ”Detta måste vi göra även nästa år!”

Helt fantastiskt att intresset var så stort för SCF Ungdomsläger 14– 16 juni i Falun under cykelspelsdagarna mellan SWE Cup Borlänge Tour och SWE Cup Lugnet XCO.

Det blev så många ungdomar anmälda så vi fick stänga anmälan tidigare men samt tillfälle att lägga till fler träningstillfällen.

Det var exempelvis två extrapass med Felix Beckeman, både vid teknikträningen i Källviksbacken och på XCE-banan på Lugnet som användes till världscupen. Trött? Nej då, Felix Beckeman fick massa egen energi efter fyra pass med över 100 ungdomar: ”Det blev en superdag!”

”Kanon det var fantastiskt uppslutning av många träningssugna ungdomar, till nästa år blir det nog fler träningstillfällen på programmet med att testa på velodrom”, säger Johan Carelle som är förbundskapten för bancykel.

Runt 100 MTB-cyklister fanns på plats på den öppna MTB träningen med Borlänge CK:

”Det blev ett kul återhämtningspass där vi fick visa upp de lokala stigarna”, säger Borlänge CK:s Roger Karlsson.

Hela 110 MTB-cyklister fann på plats på den öppna träningen med Falu CK:

”Gemenskap och glädje genomsyrade hela träningen”, säger Hans Norman Falu CK

Det finns utrymme för utvecklingspotential då detta var första året.

”Bra kan bli bättre”, säger Malin Lindgren Henttonen.

Petter Mattsson, som leder grengrupp MTB på Cykelförbundet, var också jättenöjd och såg positiva bieffekter under cykelspelsveckan:

”Både intresset för våra lägertillfällen och spontancyklingen hos så väldigt många ungdomar har varit jättekul att se. Det bådar verkligen gott för framtiden…”

Linda Tufvesson blev lite rörd när hon blickade ut över Lugnet när XCE-världscupen var över. Hon var inne på samma linje:

”Det är helt otroligt vilket cykelintresse vi har bland de unga. Det har vi sett på tävlingarna, ungdomslägret och även spontan är sent på fredagskvällen och fortfarande är barnfamiljer och många ungdomar ute och cyklar här. Det är så KUL att se!”

Text och bild: SCF


Lägret har varit ett samarbete med de stora MTB-klubbarna Falu CK, Borlänge CK och CK Natén samt Velodrom CK men hade inte varit möjligt utan SCF:s samarbetspartner Enervit Sverige.