Meny
Förbundet

Stort intresse för föreningsstödet men här finns sökbara pengar kvar

Vi har fått in glädjande många ansökningar till föreningsstödet, Återstartsstöd IF 2021/2022. Vi måste därför redan nu stänga två av kategorierna och hänvisa till nästa års föreningsstöd – som vi öppnar så fort som möjligt. Men det finns fortfarande stödpengar att söka, så kolla in läget nedan!

Läget med föreningsstöden, Återstartsstöd IF 2021/2022

1 SWE Cycling for Kids

SWE Cycling for Kids är ett gratis prova på-paket för barn och ungdomar. Obs! Man måste beställa paketen i Sporrongs webbshop – där de är gratis. HÄR beställer Din förening SWE Cycling for Kids-paketen! Om man dessutom som klubb arrangerar och dokumenterar en aktivitet i samband med en träning eller tävling kan man få ett stöd på 6000 kronor. SÖK DETTA STÖD SENAST 23 OKTOBER!

2 Tränings- eller tävlingsaktivitet

En förening kunde söka 5000/10 000 kronor för en cyklist eller en grupp av cyklister som vill utveckla sig genom att besöka ett träningsläger eller låta sig inspireras av att delta vid en större ungdomstävling under 2022. KATEGORIN STÄNGD, KOLLA OM DEN FINNS KVAR NÄR NÄSTA ANSÖKNINGSPERIOD STARTAR SÅ SNART SOM MÖJLIGT EFTER 23 OKTOBER!

3 Projekt – återstartsstöd

För att utveckla svensk cykel kunde man ansöka om maximalt 50 000 kronor för ett större föreningsinitiativ 2022 – av nationellt förbundsintresse. KATEGORIN STÄNGD, KOLLA OM DEN FINNS KVAR NÄR NÄSTA ANSÖKNINGSPERIOD STARTAR SÅ SNART SOM MÖJLIGT EFTER 23 OKTOBER!

4 Föreningsstöd – digitalisering

Detta är ett riktat återstartsstöd som våra medlemsföreningar kan söka för att byta sin hemsida från Riksidrottens Episerverlösning som RF stänger ned per den 31 december 2022. Det är enbart de medlemsföreningar som har sin hemsida via denna Episerverlösning som kan söka ”Föreningsstöd – digitalisering”. Det finns två sökbara belopp. Det större bidraget är 10 000 kronor per SCF-ansluten förening som väljer att gå över till lösningen med Consid och Sitevision via Svenska Cykelförbundets avtal. Mera om det HÄR! Det andra bidraget är 5000 kronor till en medlemsförening som väljer en annan lösning. SÖK DETTA STÖD SENAST 23 OKTOBER!

Läs mera om föreningsstöden och hur din förening söker dem HÄR! 

 

Sök Idrottsmedel Projektstöd IF B&U 2022/2023!

Här finns också stödpengar kvar att söka; till projekt för inkludering av underrepresenterade grupper och trygga miljöer för barn- och ungdomsidrott. Stöden har ett maxbelopp på 30 000 kronor och är inriktade till nedanstående två huvudområden. 

1 Inkludering av underrepresenterade grupper

  • Göra föreningsmiljön mer inkluderande för underrepresenterade grupper av barn och ungdomar.
  • Göra rekryteringsinsatser som riktar sig till underrepresenterade grupper.

2 Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer

  • Utveckla föreningsmiljön så att den är trygg för barn och ungdomar.
  • Utveckla eller implementera nya tränings- och tävlingsformer för målgruppen.
  • Köpa in material eller anpassa idrottsytor efter målgrupp med syfte att förändra den idrottsliga verksamheten.

Läs mera om Projektstöd IF B&U 2022/23 och hur din förening söker det stödet HÄR! 

 

Text och foto: SCF