Alla grenar
Förbundet

Stor cykeldemonstration 28 maj inleder FN:s miljömöte i Stockholm

Den 28 maj 2022 blir det en stor cykeldemonstration i Stockholm för cyklister från hela landet. ”Syftet med cykeldemonstrationen att visa på behovet av genare förbindelser och mer yta för cyklister”, säger Martin Gelinder på Cykelfrämjandets Storstockholmskrets som står bakom initiativet.

Tanken är att cykeldemonstrationen ska inleda FN:s miljömöte Stockholm+50 den 2–3 juni. Miljömötet uppmärksammar att det är 50 år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum i Stockholm. Samtidigt vill FN visa på behovet av att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen.

”Planen är att vi ska är cykla på vägar som normalt inte är tillgängliga för cyklister. Det pågår en dialog med polisen om lämplig sträcka utifrån trafiksäkerhet och förutsättningar att stänga av för biltrafik”, säger Martin Gelinder,

Alla cyklister från hela landet är välkomna att ansluta det stora cyklande demonstrationståget, även barn. Det enda kravet är att man cyklar.

”Ta gärna med skyltar och plakat med cykeltema, men lämna andra politiska budskap hemma. Alla ska känna sig inkluderade.”

Läs mera om demonstrationen och tider när det närmar sig HÄR!

Foto: Martin Gutsch