Alla grenar

Gotland Sports Academy

GSA_Logotyp_VÑduren_Sport_2015

Svenska Cykelförbundet och Gotland Sports Academy AB har tecknat samarbetsavtal om att göra Slite på Gotland till officiell träningsanläggning för samtliga cykellandslag i alla grenar. Avtalet löper i första hand på tre år och ger landslagsåkarna möjlighet att bo, träna och utvecklas tillsammans i den fina träningsmijlö som Gotland Sports Academy byggt upp. Landslagen med flera kan se fram emot många fina träningstillfällen på Gotland framöver.

Det känns fantastiskt bra att få med Svenska Cykelförbundet på banan, med detta avtal får vi tillgång till spetskompetens där vi tillsammans med förbundet och landslagen kommer att utveckla spår, leder, teknikbanor och verkstad för alla grenar inom sporten och på så sätt säkerställa en unik cykelmiljö här i Slite, säger Kent Clarström/Driftsansvarig på Gotland Bike Park

Att Cykelförbundet väljer Gotland Sports Academy och Slite som officiell träningsanläggning känns jätteinspirerande för oss som jobbar med samhällsutveckling här i Slite. När Jonas Henning drog igång projektet Gotland Sports Academy 2015 med visionen om att utveckla Slite till en sportdestination kunde jag då inte ana den injektion det nu har blivit för vårt samhälle, säger Jan-Erik Pott på det lokala utvecklingsbolaget, Slite Utveckling AB.

Slite blir officiell träningsanläggning för landslagen. Foto: John Norrby/Gotland Sports AcademyFoto: John Norrby/Gotland Sports Academy.

Ljuset lugnet vidderna… Gotland lockar på många sätt. Här finns mil efter mil med glest trafikerade vägar och grusvägar och minst lika mycket mountainbikestigar. Slingrande singletrack genom vackra kulturmiljöer, fornminnen och fårhagar. Stigarna går över hårdpackade hedar med den gotländska kalkstenen som underlag, tunga våtmarker och medeltida vägar mellan träden.