Alla grenar
Förbundet

Rabatterad baslicens ska bidra till återrekrytering och nyrekrytering

Svenska Cykelförbundet (SCF) vill, utöver det redan rapporterade föreningsstödet, använda en del av återstartsstödet till att uppmuntra både arrangörer och cyklister till att köra sanktionerade tävlingar. Det sker bland annat genom att kraftigt sanktionera baslicensen med 220 kronor.

Baslicensen innehåller försäkringsskydd för träning och i sportklassen i tävlingar som är sanktionerade av förbundet och vissa tävlingar utomlands. HÄR finns information om alla licenser, inklusive baslicens. 

Så tecknar du en baslicens för 2022

Så rabatteras baslicensen under 2022

  • Under 2022 kostar baslicensen 200 kronor (ordinarie pris är 420 kronor). Baslicens som krävs för att delta i SCF-sanktionerade cykeltävlingar i klasser som H-sport och D-sport. Det gäller även det nya ABCD-projektet landsväg.
  • Dessutom får du riktigt bra erbjudanden från samarbetspartners, som Sportson och Enervit, om du tecknar baslicens – oavsett du tecknar baslicens som medlem i en förbundsansluten cykelklubb eller går med i Swe Cycling Club.

Tanken är att ökad säkerhet och förbättringar för våra cyklister även ska påverka deltagarantalet positivt nu när coronarestriktionerna är slopade helt. Vi vill stimulera till att teckna licens och därmed både nyrekrytera och återrekrytera cyklister till våra arrangemang. Det blir därmed ett attraktivt alternativ till att söka engångslicens.

Vi kommer framöver presentera utvalda projekt där vi förbättrar villkoren ytterligare för att stimulera deltagandet.

Läs mera om åretstartsstödet till svensk cykel HÄR!

Mycket stödpengar att söka för Din förening, kolla HÄR!

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet skulle aldrig vara vad vi är i dag om det inte vore för våra fantastiska partners. Kolla in dem här!