Meny
Förbundet

Passa på att söka föreningsstöd för 2022 nu – deadline om en månad

Det är glädjande bra fart på ansökningarna till föreningsstödet, men det finns fortfarande sökbara återstartspengar kvar som kan utveckla Din cykelförening! Det kan vid en första anblick verka svårt och krångligt att hitta rätt, men häng med i snabbgenomgången – och missa inte att sista ansökningsdagen för föreningsstöd 2022 är den 23 oktober!

När det gäller alla stöd till SCF-anslutna föreningar görs ansökan via IdrottOnline av klubbens ordförande eller kassör via ett formulär under ”Idrottsmedel” som heter ”Återstartsstöd IF 2021/2022”.  Notera sedan bara vilket av de numera fyra återstartsstöden nedan som din förening söker. Beskriv aktiviteten, ange när under 2022 den ska genomföras och motivera kort varför det behövs stöttning.

Och här kommer snabbgenomgången av de fyra föreningsstöden – väl värt att kolla igenom för att utveckla Din förening!

1 SWE Cycling for kids

  • SWE Cycling for kids är ett gratis prova på-paket för barn och ungdomar. Man beställer gratispaketen i Sporrongs webbshop: HÄR beställer Din förening SWE Cycling for Kids-paketen!
  • Om man dessutom som klubb arrangerar och dokumenterar en aktivitet i samband med en träning eller tävling kan man få ett stöd på 6000 kronor.

2 Tränings- eller tävlingsaktivitet

  • Detta är vår mest populära stöd och har redan gett möjlighet till väldigt många tävlingsresor och läger under året som i sin tur kan hjälpa till att utveckla cykelsporten!
  • En förening kan söka 5000/10 000 kronor för en cyklist eller en grupp av cyklister som vill inspirera sig genom ett träningsläger eller deltagande vid en större tävling. Detta stöd gäller i första hand unga cyklister. Men testa att söka om er förening har en eller flera cyklister som vill genomföra en inspirerande aktivitet oavsett ålder.

3 Projekt – återstartsstöd

  • För att utveckla svensk cykel kan man ansöka om maximalt 50 000 kronor för ett större föreningsinitiativ, som ska vara av nationellt förbundsintresse.
  • Det kan vara att man vill etablera en tävling i en disciplin på en ort där den inte har förekommit, ett jämställdhetsprojekt, en anläggningsutveckling, en nationell prova på-verksamhet eller att addera en cykeldisciplin till klubbens verksamhet på en ort där den inte finns i dagsläget.

4 Föreningsstöd digitalisering

Text och foto: SCF