Förbundet

Palmqvist och Klang summerar det viktigaste på senaste styrelsemötet

Svenska Cykelförbundet har haft ett fysiskt styrelsemöte på plats i Stockholm med lite färre konkreta beslutspunkter än förra gången, men även flera givande diskussionspunkter. Styrelseledamoten Johanna Palmqvist och SCF-ordföranden Stefhan Klang sammanfattar viktigaste punkterna i en Youtube-video.

  • Vikten av att få ny fart i och delvis förändra våra utbildningar.
  • Läget med velodromprojektet som ni också läser mera om här.
  • Hur man inom svensk och internationell cykel jobbar med att få transpersoner att känna sig hemma.
  • Hur SCF behöver utveckla och förenkla tekniken i samband med tävlingar etc.
  • Och till sist har just nya styrelseledamoten Johanna Palmqvist fått som uppgift att se till ta in input från Cykelsverige om hur SCF bör utveckla sig.

Ni ser sammanfattningen här:

 

Svenska Cykelförbundets styrelsedag hölls delvis tillsammans med Svenska Triathlonförbundet, som SCF samarbetar med även exempelvis inom paraidrott.

Det var en gemensam workshop då cykelsporten och triathlon har en del uppenbara likheter. Genom att dela erfarenheter med varandra försökte vi ringa in våra respektive styrkor, svagheter, hot och möjligheter, och baserat på sådan analys identifiera områden där vi har mycket att lära av varandra.

Exempel på områden där vi SCF-styrelsen ser potential är ekonomi/finansiering, trafiksäkerhet/träningsförutsättningar, kontakter med myndigheter, ideellt engagemang och organisationsstruktur.

Text och video: SCF