Meny
Förbundet

Ordförande Stefhan Klang har ordet: ”Hoppas svaret går igenom”

Svenska Cykelförbundets ordförande Stefhan Klang sammanfattar förra veckans svar till regeringen kring frågan om publik  och deltagare på exempelvis motions- och tävlingsarrangemang som sker utomhus.

Hej alla

Vi kan alla konstatera att det varit en konstig säsong 2020 och för många en förlorad säsong, men att vi till vissa delar kommit igång nu i elfte timman. Dock kan det kännas lite desperat med tre Grand Tour på en mycket kort tid.
Jag kan ändå konstatera att det finns många människor inom vår sport med goda idéer och handlingskraft för att skapa alternativ när det normala inte fungerar. Och att vi därför har en intensiv tävlingsmånad framför oss med flera corona-anpassade SM-tävlingar och nationella tävlingar i tävlingskalendern.

Inom styrelsen och kansliet har mycket arbete lags ner på att styra om verksamheten samt att arbeta tillsammans med RF och andra förbund för att hitta en rättvis fördelning av statens stöd till idrotten samt att vara remissinstans i olika frågor.
I torsdags lämnades det in ett svar kring frågan om publik på evenemang och deltagare på t.ex. motions och tävlingsarrangemang inom cykel. Vårt stora problem har varit att max 50 personer på en plats har gällt oavsett om banan varit 5 km lång eller 30 mil. Vårt svar till regeringen har varit att vi kan ansvara för start och målplats men inte hela banan. Vi är också vana vid att skicka iväg deltagare i olika grupper med tidsavstånd detta ibland ur ett trafiksäkerhetsperspektiv men även för att inte få en för trång bana med alla deltagare. Vi kan bara hoppas på att vårt förslag går igenom vilket skulle innebära en bättre möjlighet för att arrangera men även för polisen att kontrollera.

Tillslut vill jag bara säga att vi måste vara förberedda på att denna pandemi inte kommer vara borta 2021 dock kanske i mindre omfattning när man lyckats framställa ett vaccin men vi måste vara beredda på att modifiera vårt sätt att arrangera event.

Med vänlig hälsning / Stefhan

LÄS också ”Generalsekreterare Leif Karlsson kommenterar mötet med idrottsministern”  

Läs också RF:s remissvar: ”Fler på läktaren och tillåt motionslopp”

Stafhan Klang, förbundsordförande. Montagebild