Alla grenar
Förbundet

Svenska Cykelförbundet lanserar en helt ny motionsförsäkring

Hur står det till med försäkringsskyddet bland medlemmarna i er förening?
Har dina klubbkompisar ett bra personskydd om olyckan skulle vara framme under den gemensamma tisdagsträningen eller långpasset på söndagarna? Vi på Svenska Cykelförbundet har inte svaret. Däremot vet vi att knappt 6 procent av våra 68 000 medlemmar täcks av det försäkringsskydd som ingår i en tävlingslicens. Resten är en gråzon.

Genom åren har vi  tagit emot åtskilliga samtal från förtvivlade cyklister som saknat en olycksfallsförsäkring vid olyckstillfället. Konsekvenserna för den enskilda individen som saknat fullgott försäkringsskydd  har i flera fall varit förödande.

Cykla är viktigt men du och din klubbkompis är också viktiga. I samarbete med Gjensidige lanserar vi nu därför en helt ny motionsförsäkring för endast 275 kronor per år. Försäkringen är speciellt framtagen för motionscyklisten som saknar tävlingslicens och det försäkringsskydd som ingår i licensen.

Svenska Cykelförbundets Motionsförsäkring garanterar ett bra personskydd vid träning året runt, både i Sverige och utomlands. Försäkringen gäller vid enskild träning, klubbträning och klubbtävling som exempelvis klubbmästerskap, samt vid sanktionerade motionslopp inom Svenska Cykelförbundets olika grenar. Skyddet gäller även även den som är ombytt till träningskläder och som bär hjälm vid cykelpendling.

Genom att teckna SCF:s motionsförsäkring får den enskilde cyklisten ett olycksfallsskydd och en ansvarsförsäkring samt bidrar till svensk cykelsport. En del av intäkterna tillfaller Svenska Cykelförbundet för att fortsatt utveckla svensk cykel. Man behöver inte vara medlem i en klubb för att teckna försäkringen.

Information om hur man tecknar den nya motionsförsäkringen hittar ni på Svenska Cykelförbundets hemsida: https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/svenska-cykelforbundets-motionsforsakring/ Där hittar ni även kontaktuppgifter till vår försäkringsagent Söderberg&Partners, samt försäkringsvillkor och förköpsinformation. 

Vår målsättning är att alla cyklister sa ha ett fullgott försäkringsskydd vid träning. Så hjälp oss med denna viktiga fråga, hjälp oss att försäkra Cykelsverige.

 

Med vänliga hälsningar

Svenska Cykelförbundet
Söderberg & Partners
Gjensidige Försäkring