Alla grenar
Förbundet

Nu kan du få ditt UCI ID och teckna tävlingslicens på några minuter

Från och med nu kan du som vill teckna tävlingslicens beställa ditt UCI ID på bara några sekunder. Tidigare har den här processen tagit upp till tio arbetsdagar. Uppgraderingen gör att du nu kan teckna tävlingslicens på under fem minuter.
SCF försöker hela tiden utveckla och förändra de administrativa systemen för att det ska vara enklare och gå snabbare för den aktive cyklisten. Vi har nu genomfört en omfattande uppdatering av indTA som kommer förkorta handläggningstiden avsevärt för den som vill beställa tävlingslicens.
Säsongen 2017 införde UCI ett personligt ID-nummer – en unik elvasiffrig kod som knyts till den personliga tävlingslicensen. UCI-ID ska alltid användas vid anmälan till tävling. Tidigare har den enskilde cyklisten eller föreningen fyllt i en ansökan för att få ett UCI ID som förbundet därefter behandlat och skickat iväg. Därefter har det tagit cirka tio arbetsdagar innan UCI ID:et varit på plats, och den enskilde cyklisten kunnat teckna licens.

Från och med nu går den enskilde cyklisten in via sin profil i SweCyclingOnline. Observera att föreningen som man skall teckna licens för måste ha lagt upp personen som medlem i sin Idrottonline.
När man har loggat in och går in under fliken ”Licenser” finns det nu en knapp som heter ”Få ett UCI ID” klickar man på det så tar det någon sekund så kommer UCI ID:et upp i det fönstret. Sen är det bara att klicka på nästa knapp i profilen, fylla i uppgifterna och tävlingslicensen är klar på under minuten.

Tävlingslicens UCI ID