Alla grenar
Wallner_170827_52017_low Förbundet

Nu är säsongen igång – tre tips till dig som ska tävla!

De kommande två helgerna ska de första SWE Cup-poängen delas ut till landsvägs-, para- och mtb-cyklister – ett härligt vårtecken! NYTT är att SWE Cup livesänds i år! Vi startar med Kinnekulle Cyclassic på lördag 21 april. Se sändningarna här:

Livesändning SWE Cup 2018

Landsväg/paracykel
Helgen den 21-22 april startar SWE Cup landsväg och SWE Cup paracykel i Götene/Kinnekulle. Missa inte alla aktiviteter för hela familjen som pågår på torget och i centrumhuset i Götene, där start och mål är på lördagen, Söndagens tävlingar börjar och slutar i Kinnekulle. Läs mer här.

Mountainbike
Den 28:e april går startskottet för MTB-cupen och Klippingracet i Säter. Om någon undrade hur det är med snö i banorna kan vi meddela att – nej, det är inga problem med den biten – varenda medlem i arrangörsklubben CK Natén har varit ute och skottat snö i helgen, så nu är banan vårfin och körbar. Kolla in Emil Lindgrens facebookinlägg där han provkör banan och håll dig uppdaterad om tävlingen via facebookgruppen

Tre tips till dig som ska delta!

I SweCyclingOnline pågår en hel del uppdateringar just nu för att utveckla tävlingssystemet. Vi får in en del frågor kring detta och några av dem finns det enkla lösningar på, så här kommer tre tips till dig som ska anmäla dig till tävling.

  • När du löser licens – välj betalning med kort om det är bråttom att få licensen, då får du den direkt och kan anmäla dig till tävling på en gång. Fakturabetalning innebär några dagars väntan från det att betalningen har genomförts tills licensen dyker upp i din profil. OBS! Betala inga licenser till SCF:s BG-nummer utan betala till det betalningsnummer som finns på din faktura!
  • Om du behöver ett UCI-ID, följ dessa instruktioner. Var ute i god tid, och beställ det redan nu, det tar för närvarande cirka två veckor att få ett UCI-ID på plats, det kostar inget att ansöka om det.
  • Har du koll på din transponder? I år kommer fler av er som haft transponder (chip) i några år att upptäcka att batteritiden är slut. Kolla batteristatusen på första bästa tävling och beställ nya vid behov. Det finns ett begränsat antal att hyra ut på tävlingarna. Kom ihåg också att uppdatera din profil i SweCyclingOnilne med nytt chipnummer om du skaffar ett nytt! Läs mer om transpondrar här
CK Naten Säter skottar fram banan till Klippingracet!

CK Naten Säter skottar fram banan till Klippingracet!

Väl mött på tävlingsbanan!