Meny
Förbundet

Nu är det hög tid att ta beslut om bytet av hemsida efter årsskiftet

Nu är det hög tid att ta beslut om er förenings hemsida. Det är, som vi har informerat om tidigare, så att IdrottOnlines tjänst för hemsidor (Episerver) tas bort vid årsskiftet. På måndag är sista dagen att anmäla intresse för Sitevision-lösningen och vi vill även informera om andra lösningar. 

Liksom flera andra specialförbund har även Svenska Cykelförbundet skrivit avtal med Consid och Sitevision som nu våra anslutna föreningar kan väja att ansluta sig till. Det finns olika alternativ i detta avtal och vi vill senast nu på måndag 3 oktober ha svar på vår intressekontroll om vilka föreningar som är intresserade att kliva in i detta avtal.

Svenska Cykelförbundet vill inför detta beslut även guida de föreningar som har sina hemsidor i IdrottOnline i dag om några andra lösningar.

Vi erbjuder ytterligare en plattform: KlubbenOnline. I denna lösning läggs er gamla hemsida automatiskt över från IdrottOnline och Episerverplattformen. Ni slipper då lägga ideella timmar och extra pengar på en ny hemsida. (Observera att denna plattform har inget med RF och IdrottOnline att göra, detta är ett fristående företag.)

Riksidrottsförbundets har tagit fram ett stöd i valet av hemsidelösning för cykelklubbar. Bland annat listas de tio bästa hemsidebyggarna 2022 HÄR.

Text och foto: SCF