Meny
Förbundet

Ansökan för licens 2018 är öppen

Nu kan du lösa tävlingslicens för 2018! Genom licensen har du ett försäkringsskydd vid träning och tävling och du kan ställa upp i sanktionerade tävlingar i Sverige och internationellt.

Tänk på att ditt försäkringsskydd som du har via 2017 års licens upphör den 31/12!

Alla som är medlem i en SCF-ansluten förening kan ansöka om tävlingslicens. Är du 17 år och uppåt är det också obligatoriskt att genomgå en webbaserad antidopingutbildning. Den är viktig, kostnadsfri och passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare. Till webbutbildningen ”Ren Vinnare”

Är du föreningsadministratör kan du också ansöka om licens till föreningens medlemmar. Mer information om hur du gör detta hittar du här.

Ansök om licens genom att logga in med din epostadress (samma som du angett till din cykelklubbs medlemsregister) på swecyclingonline.se.

Några tips och råd när du beställer licensen

  • Har du bråttom med licensen ska du betala med kort, då får du din licens omgående (förutsatt att du redan har ett UCI-ID).
  • Har du inte haft licens de två senaste åren får du upp ett meddelande om att UCI-ID saknas. Så här gör du då.
  • Använd dator istället för surfplatta eller mobil.
  • Hanteringen av licensen går snabbast med kortbetalning.
  • Glöm inte att beställa fysiskt kort om du ska delta i internationella tävlingar.
  • Vid beställningen kan du välja att tävla för två olika föreningar. Utöver din huvudförening kan du välja att tävla för annan förening i en (1) gren.

Vad är en tävlingslicens?

En tävlingslicens är en ID-handling som berättigar till tävlande på sanktionerade tävlingar. Genom att vara licensierad ställer cyklisten upp på tävling i enlighet med det regelverk som finns för cykelsporten genom SCF, UCI samt Riksidrottsförbundet. Regelverket för cykelsporten har till syfte att skapa lika förutsättningar mellan utövande individer samt göra tävlandet så säkert som möjligt. Genom att vara licensierad är cyklisten försäkrad i sitt idrottsutövande både under tävling och träning nationellt och internationellt samt vid resor till och från sina cykelaktiviteter. Vid vissa sanktionerade tävlingar går det att lösa engångslicens till vissa klasser (Ungdom 11–16 år, Sport 17 år + och Elitmotion), förutsatt att man är medlem i en SCF-ansluten förening.

Mer information om tävlingslicensen och de försäkringar som ingår.