Alla grenar
Förbundet

Inbjudan till Öppet hus på våra NIU och RIG Cykel

UPPDATERAD 2020-11-05

Öppet hus på Sanda gymnasiet i Jönköping och prova-på-dagar på RIG Cykel i Skara ställs in efter att allmänna coronaråd införts i regionerna.

RIG Cykel Skara: Vill du besöka RIG Cykelgymnasiet i Skara, veta mer om dess verksamhet eller veta hur du ansöker till RIG? Gå in på skara.se/Cykelgymnasiet för uppdaterad information. Kom ihåg att söka RIG Cykelgymnasiet i Skara före 1 december.

På Sandagymnasiet gäller följande:  Öppet hus den 14 november ställs in på grund av skärpta allmänna råd i Jönköping. Sandagymnasiet kommer istället köra en digital variant onsdagen den 11 november. Info finns på hemsidan.


RIG Cykelgymnasiet i Skara, Hagströmska i Falun och Sandagymnasiet i Jönköping bjuder in till Öppet hus under oktober och november. Nedan kan ni ta del av inbjudningarna från respektive cykelgymnasium.

Öppet hus Hagströmska Falun

Cykelsporten har en mycket stark tradition i Falun och på Hagströmska Gymnasiet Cykel erbjuds eleverna en unik elitmiljö att utvecklas i sin egen takt. I Falun och på Hagströmska Gymnasiet Cykel har flertalet elitaktiva lagt grunden för att senare ta steget fullt ut i proffslivet. Förutsättningarna kring träningsmiljön för samtliga cykeldiscipliner i Falun är inte bara unik för Sverige, utan även i Nordeuropa. Sveriges första och enda inomhusvelodrom är tillsammans med vår BMX bana, även den inomhus, exempel på en unika miljö som skapar optimala träningsmöjligheter året om.

I vår verksamt genomförs totalt fyra gemensamma träningstillfällen under en skolvecka. Övriga träningspass i veckan lägger din tränare upp i samråd med dig. Ambitionen är att vi tillsammans under skolåret åker på flertalet tävlingar och på att ett även ett utlandsläger anordnas på våren.
I Dalarna som region satsas det hårt på cykelidrotten inom bredd- och elit. Cykelföreningarna har en bra verksamhet och variationerna i terrängen erbjuder perfekta förhållanden för alla discipliner. Flera världsstjärnor, VM- och OS- guldmedaljörer har utvecklats hos oss, kanske är just du nästa?

Program Öppet hus Hagströmska 23 oktober 2020

 

Prova-på-dagar i Skara 11-12 november 2020

RIG (Riksidrottsgymnasiet) Cykel i Skara har under de senaste 30 åren fostrat fantastiskt duktiga cyklister. Listan på framgångsrika elever som genomgått sin skolning mot världseliten i Skara kan göras hur lång som helst. Vi erbjuder varje år ett urval av landets mest lovande och talangfulla mountainbike- och landsvägscyklister en unik möjlighet att kombinera studier med elitidrott på högsta nivå. Antagningen till Cykelgymnasiet sker i två steg. Först gör du en ansökan till Cykeldelen. De högst raknade konkurrerar sedan med övriga elever om platserna till Katedralskolans olika program. Under våra prova-på-dagar får du träffa oss tränare, elever, se lokaler och skola, lärare på programmen samt representanter från SCF. Du kan skapa dig en egen bild om hur det är att gå på Katedralskolan i Skara samtidigt som vi får möjlighet att lära känna dig lite bättre.

Inbjudan och program Prova-på-dagar Skara 11-12 november

 

Öppet hus Sandagymnasiet i Jönköping
På Sandagymnasiet ges möjlighet att kombinera studier och flera idrotter.  Sandagymnasiet i Jönköping/Huskvarna bjuder in till Öppet Hus och ger er chansen att få en inblick i hur vardagen ser ut för en idrottselev!
Sandagymnasiet har 16 stycken olika idrotter och mångårig erfarenhet av att fostra elitidrottare. Vi har ett eget toppmodernt gym med anställda gyminstruktörer, stor lokal för testcyklar (Monark LC2), mek-verkstad, cykelförvaring, med mera. Vi har en anställd förstelärare inom specialidrott samt teoriansvariga.
Vi går igenom hur skolgången på Sanda fungerar, fokus på det idrottsliga, visar upp våra lokaler och även hur vi jobbar med elevboendet.
Dagen börjar med en cykeltur runt i området där vi visar upp vissa av våra olika träningsspår. Förutom Huskvarna-berget med bland annat den nybyggda världscup-banan finns flertalet områden som bjuder på cykling i världsklass.
Den 11:e november har Sandagymnasiet ett digitalt Öppet Hus där information om de olika programmen och skolan i allmänhet presenteras. Den 14:e november fokuserar vi främst på det idrottsliga.

 


Öppet hus Sjödalsgymnasiet, Huddinge

Adress: Paradistorget 4

3/12 kl 17:30-19.00

4/2 kl 17:30-19:00

Kontaktperson: robin.niller@huddinge.se