Alla grenar
Förbundet

Här är RF:s anvisningar efter skärpta coronarestriktioner

Riksidrottsförbundet (RF) höll under onsdagsförmiddagen en informationsträff där Svenska Cykelförbundet deltog och där andemeningen i Folkhälsomyndighetens huvudpunkter i de nya coronarestriktionerna från 23 december klargjordes.

Det är idrottande inomhus som berörs av de nya restriktionerna. Folkhälsomyndigheten och därmed RF avråder idrottsföreningar att från den 23 december till och med 16 januari ordna eller delta i exempelvis träningsläger eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter som endagstävlingar kan dock genomföras MEN man ska då vidtaga förebyggande smittskyddsåtgärder. Yrkesmässig idrott är undantagen.

RF hänvisar till Folkhälsomyndighetens skrivelse när det gäller idrottande för unga:

”Det är viktigt att barns och ungas vardagsaktiviteter såsom träningar, övningar och liknande träffar i den egna föreningen fortsatt bedrivs. Även enstaka matcher, endagstävlingar, seriespel, föreställningar och liknande kan fortsatt genomföras, förutsatt att deltagarna är symtomfria, för att främja barns och ungas fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet. Men det är inte lämpligt läger eller andra större aktiviteter inomhus som blandar många deltagare som annars inte träffas”.

Från och med 23 december gäller också nya regler för offentliga tillställningar inomhus. Bland annat måste anordnare av tillställningar för 500 personer eller fler kräva vaccinationsbevis.

Proceduren med vaccinbevis fungerar som från 1 december men det trycks från RF:s sida extra mycket på att man måste kontrollera ålder med legitimation vid minsta osäkerhet.

HÄR HITTAR NI RF:s alla anvisningar som gäller från 23 december och fördjupningar!