Alla grenar
Förbundet

Emilia Fahlin har inlett Girot bra på Sardinen – fortsätter i hett Cesena

Emilia Fahlin vann spurten om silvret bakom Jenny Rissveds på SM-linjeloppet i Uppsala och formen håller i sig under inledningen av Giro d´Italia. Hon är bäst placerad av de svenska cyklisterna efter de tre inledande etapperna som har gått på Sardinen och har två individuella elfteplatser, trots en roll som hjälpryttare.

Örebrocyklisten, som kör för franska FDJ-stallet, var elva i lördagens lopp med målgång i kuststaden Olbia ligger på sammanlagd 27:e plats, 35 sekunder bakom ledande Elisa Balsamo i Girot som efter vilodag söndag fortsätter under på det italienska fastlandet och start på etapp fyra i Cesena under måndagen.

Trots att hon är hjälpryttare i Giro d’Italia har hon redan alltså redan hunnit med dubbla elfteplatser.

”Jag är jättenöjd med min egen insats så här långt. Att jag vågar ta ut armbågarna igen när det drar ihop sig i avslutningarna. Vi får se hur lagledningen resonerar inför fortsättningen och kanske kan jag få en lite öppnare roll än att vara uppdragare åt andra i laget. Jag känner mig i alla fall i bra form”, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se

Här vinner Emilia Fahlin spurten om SM-silvret över två duktiga cyklister i form av Julia Borgström och Nathalie Eklund.

Det har varit lite långsamma avslutningar på de bägge spurtetrapperna då det har gått långsamt och många har suttit med krafter kvar i knixiga avslutningar. Där har Fahlins roll varit att hålla kontakt med spurtaren Clara Copponi och hjälpa fram  henne.

”Det har varit svårt att hitta varandra i kaoset och jag har fått stanna upp och leta efter henne, och det har gjort att vi tappat momentum. Så vi har lite att fila på”, säger Fahlin till Nerikes Allehandas nätupplaga

Givetvis hade Emilias placeringar kunnat var högre med en friare roll.

”På slutet har jag känt att jag tagit kliv framåt och det är så himla skönt. Senaste tävlingarna har jag verkligen känt: Fan va kul att vara tillbaka på en nivå där man kan göra något, där man kan bidra. Det är mycket roligare. Det är ett himla kul kvitto och det har gjort mig mer motiverad”, säger Emilia till NA.

Av övriga svenskor har Hanna Nilsson 52 sekunder upp till ledaren på sin 55:e plats och Wilma Olausson är drygt tre minuter bakom Balsamo.

Text och arkivbild: SCF