Alla grenar
Förbundet

Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens skjuts fram till juni 2021

I samband med årets Vätternrundan var det tänkt halvdagskonferensen Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens skulle ha världspremiär. Efter att Vätternrundan tvingats ställa in årets cykelvecka på grund av corona-pandemin, meddelar nu Motala AIF CK att Cykelforum skjuts upp till nästa års Vätternrundan.

– Grundtesen har hela tiden varit att vi gör det här samtidigt och delvis tillsammans med Vätternrundan. Nu får vi göra en omstart och siktar på 18 juni 2021 som nytt datum, säger Carina Lindgren, initiativtagare till Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens och medlem i Motala AIF CK.

Forskare, sakkunniga, föreläsare, myndigheter, politiker på riksdagsnivå, intresseorganisationer och branschfolk från hela Norden var inbjudna till konferensen för att föreläsa och prata om hur man ska utveckla säkerheten för cyklister på landsväg. Att genomföra halvdagskonferensen digitalt var därför inget alternativ då Carina Lindgren menar att det fysiska mötet är en förutsättning för ett lyckat Cykelforum.

– Vi får ta ett omtag, samla all den erfarenhet vi har och komma igen nästa år, säger Carina Lindgren.


Bakgrund Cykelforum    

Hösten 2018 startade Motalaklubben en lokal säkerhetsgrupp för att utveckla säkerheten för cyklister på landsväg. Klubben insåg tidigt att problemet var rikstäckande och att andra cykelklubbar brottades med liknande frågor. Tillsammans med Svenska Cykelförbundet beslutade man därför att arrangera ett nationellt cykelforum där säkerheten står i fokus.

Ambitionen är att Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens ska bli ett återkommande forum och en gemensam plattform för alla cykelklubbar i Sverige där vi tillsammans med myndigheter, politiker och kunskap från forskarna, kan förbättra villkoren för motions- och träningscykling på landsväg.