Alla grenar
Förbundet

CK Hymer gör SWE Cycling for Kids till succé – beställ paket ni också!

När semestrarna är slut och skolorna har börjat är det läge för en SWE Cycling for Kids-aktivitet! Paketet, som kan användas till att göra en träning roligare eller köra en tävling på skoj, beställer ni GRATIS genom ett par knapptryck HÄR! Det går också att få ett återstartsstöd på 6000 kronor i samband med arrangemanget.

När stora cykelklubben CK Hymer ville få skjuts i barnverksamheten körde man Barnens Grand Prix med SWE Cycling for Kids-konceptet just efter målgången på damernas kortbane-SM. Och det blev jättesuccé. Minst sagt.

”När barnen väl kommer till en sådan här aktivitet tycker de att det är jättekul. Problemet är att få dem dit, så vi testade att köra DIREKT efter damernas målgång samtidigt som vi hade sagt till alla föräldrar vid tidigare lopp att de skulle ta med cyklar till barnen”, förklarar CK Hymers Jan Brugård.

Vad var grunden till succén?

”Att kunna göra SM-veckan, inne i centrum.  Och att få till det DIREKT anslutning loppet. Det fanns cykelpublik kvar som stod och hejade. Just det att var folk runt hela banan – behövs inte så jättemånga för att det ska vara stort – och fick medaljen på samma plats som eliten just innan.”

Barnens favorit Johanna Palmqvist vid ett kokande torg i Linköping…

Brugård hade bara snackat lite löst med CK Hymers Johanna Palmqvist innan om att hon skulle cykla med.

”Jag skämtade med Johanna innan om att det skulle vara bra om kunde vinna också – och det gjorde hon ju”, skrattar Brugård.

”Så fick hon med sig övriga laget också. Det var så jäkla kul att se när någon fick coachning hela sista kvarteret om hur man lägger upp spurten. Sådant blir ju ett cykelminne för livet…”

…satte sig minuterna efter prisutdelningen upp på cykeln och trampade tillsammans med resten av CK Hymers lag med kidsen.

Men också betydligt mindre barnarrangemang kan fungera jättebra.

”Ja, när vi körde MTB for Kids på en liten bana i trädgårdsföreningen dagen innan tänkte vi efteråt att det hade varit ännu roligare med de där SWE Cycling for Kids-medaljerna. Men nu kör vi ett andra SWE Cycling for Kids i samband med Roxen runt på söndag.”

Det heter Lilla Roxen och blir inte så komplicerat.

”Det är lättare för föräldrarna med drop in i stället för föranmälan så loppet startar 9.30 medan barnen kör 10.00”, förklarar Brugård.

Det här är SWE Cycling for Kids

  • SWE Cycling for kids är ett gratis prova på-paket för barn och ungdomar.
  • Prova på-paketen innehåller allt från medaljer, diplom och nummerlappar till proffsiga avspärrningsband.
  • Obs! Man måste beställa paketen i Sporrongs webbshop fast de är gratis. HÄR beställer Din förening SWE Cycling for Kids-paketen!
  • Om man dessutom som klubb arrangerar och dokumenterar en aktivitet i samband med en träning eller tävling kan man få ett stöd på 6000 kronor, se nedan hur din förening söker detta extra stöd.

Så ansöker din förening återstartsstöd för SWE Cycling for Kids-aktivitet

  • Skicka in en ansökan via IdrottOnline, ett formulär under ”Idrottsmedel” som heter ”Återstartsstöd IF 2021/2022” finns tillgängligt från 20 mars 2022. Notera tydligt vilket av de numera fyra återstartsstöden ovan som din förening söker.
  • För ansökan om 6000 kronors återstartsstöd i samband med SWE Cycling for kids-aktivitet anges vilket sammanhang aktiviteten ska anordnas och vad den ska innehålla.
  • Alla SCF-anslutna föreningars ordförande eller kassör är behöriga att skicka in ansökan om återstartsstöd. Paketen hos Sporrong kan vilken klubbmedlem som helst beställa.
  • Övriga stöd som går att söka hittar ni HÄR!

CK Hymer använder barneventen med SWE Cycling for Kids som ett sätt att väcka liv i cykelintresset.

”Sedan tittar vi mycket på Jönköpings CK, som är duktiga på att få barn att börja cykla, och försöker kopiera lite av deras teknikövningar”, säger Brugård.

Från 2 september kan ni ungdomsledare också registrera er på en ungdomstränarutbildning på vår digitala utbildningsplattform, information om den kommer ni att hitta HÄR! Passa på att anmäla er direkt så ni kan söka återstartsstöd för hela kursavgiften.

Har ni övningar att bidra med för att berika denna kurs? Lägg gärna in en övning HÄR!

Men ta också chansen att köra en SWE Cycling for Kids-aktivitet, paketet beställer ni som sagt gratis HÄR!

Text och foto: SCF