Meny
Förbundet

Anmäl era medlemmar till digital utbildning nu och gå senare i vår

Den efterfrågade Ungdomstränarutbildningen finns inte bara uppe på vår utbildningsplattform. Du, andra klubbledare eller cykelintresserade föräldrar kan gå den nu i höst. Nu kan ni även skaffa en voucher och gå utbildningen i vår. Och alla SCF-anslutna klubbar får tillbaka hela anmälningsavgiften om ni registrerar era medlemmar för ungdomsledarkursen HÄR!

Ungdomstränarutbildningen är en helt igenom digitala kurs för dig som är, eller är på väg att bli ungdomstränare för barn, ungdomar och juniorer som gillar cykel.

Syftet med kursen är att du ska få kunskap om barn och ungdomars utveckling kopplat till cykelträning. Målet är att du ska få en certifiering som ungdomstränare hos SCF och att du ska känna dig trygg och säker i din roll.

Kursen består av en grundkurs om tre tillfällen och två fördjupningskurser. En fördjupningskurs är för dig som vill rikta in dig på barn och ungdomar i åldern 3–15 år. Den andra fördjupningskursen är för dig som vill rikta in dig på ju r i åldern 16–19 år. Du väljer själv om du vill gå en eller två fördjupningar.

Kurserna sker helt online och du tar del av materialet i din egen takt. Kursinnehållet består av texter, ljud, filmer, bilder och länkar. Du kommer också få reflektionsövningar som du gör för din egen del, om du vill.

Tidigare har vi kört tre tävlingsledarutbildningar med olika inriktning, som fortfarande går utmärkt att gå. Här är de fyra utbildningarna som finns att gå i dagsläget:

Så här köper ni voucher till SCF:s onlineutbildningar

  • Att köpa en voucher för SCF:s onlineutbildningar är enkelt. Du fyller i uppgifterna i formuläret via denna länk! Ni väljer vilken eller vilka utbildningar och antal ni önskar köpa till. Tre till fyra arbetsdagar efter inskickat formulär får ni ett mejl med information om hur ni går dessa utbildningar och den nyckel som krävs för att kunna gå respektive kurs.
  • Samtidigt vid anmälan får föreningen en faktura på de vouchers man beställt. När fakturan är betald kan föreningen ansöka om Återstartsstöd för dessa kostnader fast era deltagare inte gått kursen/kurserna. Detta Återstartsstöd kan sökas fram till 15 december 2022.
  • OBS! Ni ska INTE gå in och anmäla er till den utbildning ni har köpt vouchers till för då skapas en ny faktura. Ni kommer att få ett mejl med information vad som gäller för de i er förening  som skall gå utbildning via ett voucherköp.
  • Vouchern är giltigt fram till och med 31 juni 2023 innan dess måste era deltagare ha påbörjat sin utbildning. Det går inte att få tillbaka kostnaden för dessa vouchers om ni inte går kursen. Vi vill ha in ett mejl till kansli@scf.se gällande vilka (namn och förening) som skall nyttja dessa vouchers, så vi kan stämma av mot databasen.

Ansök om återstartsstöd för våra onlineutbildningar

  • Så söker ni som har gått eller köpt vouchers återstartsstöd till våra onlineutbildningar: mejla till kansli@scf.se. Samma mejladress gäller om ni har frågor om detta stöd.
  • Det ska ansökan innehålla: Bifoga fakturan gällande deltagaravgiften eller voucherköp gällande utbildning från Svenska Cykelförbundet. Beskriv ärendet kort och att ansökan just gäller ”Återstartsstöd för online utbildning”. Notera också hur ni vill ha en utbetalning. Fakturan måste vara betald innan ni kan ansöka om Återstart.
  • Beslut ta sedan av SCF-kansliet om ni ska erhålla återstartstödet. Ansökningsblankett återstartsmedel fylls sedan i av kansliet, varpå utbetalning till föreningen kan ske.

Svenska Cykelförbundet och tillsammans House of Minds jobbat fram våra  digitala utbildningar för tävlingsledare och nu även ungdomstränarutbildningen.

Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.