Alla grenar

Minnesfond till förmån för unga ledare

Till minne av Felicia Rudenstam, tidigare medarbetare på Svenska Cykelförbundet, startar hennes man, Klas Johansson tillsammans med Felicias föräldra och Roberto Vacchi en minnesfond i hennes namn till förmån för unga ledare. Felicia förlorade en flerårig kamp mot cancer och blev 28 år.

Felicia hade vigt stor del av sitt liv till cykelsporten. Hon tävlingscyklade som ung och tog bland annat tre USM-guld och ett JNM-guld i mountainbike för huskvarnaklubben IKHP Cykel. Samtidigt gick hon på Skara Cykelgymnasium. Felicia slutade med cyklingen ganska tidigt och utbildade sig istället på Bosöns Folkhögskola i Stockholm. Hon gick sedan in för att satsa helhjärtat på en karriär som ledare och hann med  väldigt mycket i sin nya roll inom cykelsporten.

Redan som 19-åring var hon ledare för svenska landslaget både i mountainbike och landsväg för elit och junior. Hon fanns i ledarstaben på ungdoms-OS, två EM och VM på landsväg. Dessutom hann hon med en sejour i USAs landslag samt Magnus Bäckstedts team Magnus Maximus Coffee, Team Sprocket  och UK Youth. Lägg därtill Pro Contilaget MTN Qubeka och sedan World Tour laget Team Dimension Data.

I hennes minne och namn startar nu Felicias make Klas Johansson tillsammans hennes föräldrar och Roberto Vacchi en minnesfond där de årligen kommer att dela ut ett stipendium till en ledare inom cykel, i synnerhet med inriktning på unga ledare. I ett första skede pågår nu en insamling till förmån för Felicia Rudenstams minnesfond. Läs mer om hur ni kan bidra till fonden på vacchi.se/projekt.

R.I.P Felicia

Bild: SCF arkiv, text. Vacchi.se

Bild: SCF arkiv, text. Vacchi.se