Meny

Öppning för att lösa VM-frågan

Det stormar i cykelsfären just nu, diskussionerna handlar om VM och sponsoravtal och vi befinner oss i ett läge där ingen står som vinnare, allra minst de cyklister som berörs av situationen. Vi som är involverade älskar cykelsporten och vi vill inget hellre än att våra bästa cyklister ska kunna tävla på högsta nivå med de bästa möjliga förutsättningar och att vi tillsammans ska kunna supporta dem på bästa sätt.

Samma kärlek som vi känner för cykelsporten känner våra sponsorer. POC har visat på en stor flexibilitet och vilja att hitta en lösning på den situation som uppstått, och SCF har nu presenterat ett förslag till de team som representerar våra absolut största cyklister inom mountainbike, de som är så viktiga förebilder för våra unga cyklister i hela landet. Vi vill inget hellre än att se dem i vårt landslag på den internationella arenan och hoppas nu att vårt förslag kommer att tas emot med cyklisternas bästa i åtanke.

SCF:s avtal med POC innehåller mer än bara materielsupport till landslagen. Kärnan i avtalet är ett långsiktigt samarbetsprojekt, där landslagscyklisterna i samtliga grenar gör regelbundna utvärderingar av utrustningen så att den utvecklas i önskad riktning. Cyklisterna ska kunna tävla säkert med tekniskt avancerade produkter för ett maximalt skydd. Både POC och SCF är stolta över och övertygade om att de svenska landslagen ska kunna prestera på världsnivå med utrustning som har utformats genom ett tätt samarbete.

Förbundet har valt POC som sponsor, eftersom deras arbete genomsyras av säkerhet, prestanda och nytänkande. Att företaget dessutom är grundat i Sverige ser vi som en extra garanti för ett genuint engagemang för svensk cykel. POC är inte delaktiga i uttagningsprocessen av cyklister till landslaget och har inga individuella avtal med de aktiva, de supportar alla som blir uttagna att representera Sverige i internationella sammanhang.

Vi vill att vårt samarbete är en viktig del i utvecklingen av svensk cykelsport och att det blir en självklarhet för cyklister i alla discipliner att tacka ja till en plats i landslaget. Vi vill inte hindra någon att tävla, utan vill självklart att alla ska tävla. Det är det vårt sponsorskap bygger på, säger Jonas Sjögren, CEO, POC.


http://news.pocsports.com/2017/08/16/poc-position-on-swedish-athlete-jenny-rissveds-not-attending-the-world-championships-in-cairns-australia/

Frågor och svar om avtalsfrågan