Meny
Förbundet

​Enervit blir officiell leverantör till landslagen

Svenska Cykelförbundet har slutit samarbetsavtal med Enervit, som från och med 2016 blir officiell leverantör av idrottsnutrition till våra landslag. Avtalet innebär att landslagen kommer att förses med Enervits högklassiga produkter inför träning och tävling samt att de får ta del av företagets expertis och forskning.

Enervit startade i Italien och har sedan 1970 varit ledande inom forskning och utveckling av sportnutrition. I Europa är de sedan länge en eftertraktad leverantör till flera proffslag och enskilda cyklister. I Sverige har Enervit en rad samarbeten med idrottsförbund och idrottsarrangemang, bland annat Lidingöloppet MTB, Cykelvasan och Vätternrundan. Företaget har idag cirka 700 återförsäljare inom sportbranschen och dagligvaruhandeln.

– Vi är oerhört nöjda att bli Svenska Cykelförbundets partner på energi och återhämtningstillskott. Under flera år har vi haft individuella samarbeten med flera landslagscyklister. Att nu få möjligheten att bidra med kunskap och produkter till landslagen inom cykel känns fantastiskt inspirerande. Vi hoppas och tror att cyklisterna blir nöjda, säger Enervits VD Mats Slorfelt om samarbetet.