e-cycling

Sverige fick maximala 10 damplatser till VM-semin i E-cycling – 4 herrar

De svenska damerna i E-cycling har haft en riktigt bra säsong internationellt och rankas inför höstens EM-semifinal fyra i världen och får därmed liksom USA, Nederländerna och Storbritannien delta med maximalt tio damcyklister. De svenska herrarna tilldelas fyra platser till VM-semin.

I de nyligen avslutade Zwift Games med tre deltävlingar hade Sverige bredd på toppen på damsidan, där också SM-vinnaren Mika Söderström, Emma Belforth och  Gabriella Nordin var till tio i totalen. På herrsidan gjorde såväl Johannes Randrop Keiding och Johan Norén fina insatser.

”Underbara nyheter. Det är extra roligt att se att våra damer har högsta ranking och tilldelning av platser. Det är ett kvitto på att vi har några av världens bästa damer inom E-cycling”, säger Conny Björnehall, ordförande i Svenska Cykelförbundets grengrupp E-cycling.

Semifinalerna kommer att avgöras på respektive hemmaplan den 7 september på samma sätt som VM-finalerna hittills.

Vilka svenskar som tilldelas de 14 VM-semifinalplatserna avgörs senare och vi återkommer till uttagningssystemet.

De bästa 20 cyklisterna av de 120 från respektive semifinal kommer att få göra upp om medaljerna i UCI Cycling Esports World Championships på plats Abu Dhabi 26 oktober. Ett nålsöga. Det är en hel del som kommer att vara annorlunda än tidigare, bland annat en ny plattform.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet och grengrupp E-cycling är stolta över att presentera våra samarbetspartners.