Alla grenar
e-cycling

E-cycling kan nu helt säkert ladda för publikfest på SM-vecka vinter

Svenska Cykelförbundets grengrupp E-cycling har nu fått det väntade men ändå efterlängtade beskedet angående debuten på SM-vecka vinter. ”Det är 100 procent klart att vi är med! Så det känns väldigt bra”, säger Conny Björnehall om att finnas med i finrummet i form av det SVT-sända arrangemanget i Skövde.

SM-vecka vinter i Skövde, där även den i Piteå så populära cykeltrialen ingår, arrangeras 30 januari–5 februari 2023. Exakta datum är inte spikade varken för för E-cycling eller trial.

I jakten på nya, moderna tv-sporter föll valet på E-cycling och simulatorgolf den här gången. Ser man på utvecklingen och antalet deltagare i SWE Cup så är det logiskt.

Sverige tillhör dessutom, speciellt på damsidan, de allra bästa nationerna i världen i cykelns RF-anslutna E-sport. Cecilia Hansen har exempelvis tagit medalj på sportens båda VM-tävlingar hittills. Emma Belforth och veteranen Anna Svärdström (som är avataren ovan) var också topp 12 senast.

”Att E-cycling är med på SM-veckan är ett kvitto på det jobb som vi har lagt ned och även en indikation på att en ny sport tar plats och ger nya möjligheter till ökad rörelse och förbättrad hälsa. Vi är stolta över att få göra denna resa och ser verkligen fram emot en folkfest i Skövde”, säger Conny Björnehall.

Conny Björnehall och grengrupp E-cycling laddar både för kval och en finalfest i SM-veckan vinter som avgörs i månadsskiftet januari-februari 2023.

En tanke just nu är att det blir tre kvaltävlingar i höst om de 30–40 finalplatserna. Vi kommer återkomma med det exakta upplägget för att kvala in till SM-finalen i Skövde där det ska cyklas på plats på en scen med både individuella skärmar och en gemensam stor.

”Det är ju extremt publikvänligt då man ser både den virtuella avataren och den fysiska cyklisten. Man ser också puls, watt och info om cyklisten på skärmar. Det lämpar sig alltså extremt bra för produktion”, säger Conny Björnehall entusiastiskt.

Text: Tomas Larsson/SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Dessa fantastiska företag bidrar till att våra cyklister lyckas så bra!