Alla grenar
e-cycling

Så gick den tuffa och svettiga sprintdeltävlingen i SWE Cup 5

Då var det dags för SWE Cup race report igen. Lopp nummer 5 i SWE Cup E-cycling är avgjort och det blev som väntat en svettig, tuff men bra sprintdeltävling. Vinnare i Yorkshire sprint blev Sonia Cieciel och Mattias Svensson.

Äntligen är vi tillbaka efter lite välförtjänt vila och återhämtning. Det märks på alla mail och kommentarer att ni också har längtat till att vi skall börja igen. Det är så roligt att läsa och se era inlägg om SWE Cup.

Denna gång så fick vi återigen göra ett besök hos Aktivitus i Göteborg. Ted var på plats med snurran och vi fick följa en av ägarna och cyklisten Mattias Lundqvist samt Petra Kjellberg live från Göteborg. Väldigt roligt och vi trivs verkligen att få göra dessa besök.

Det finns nu förtydliganden kring Dual recording på SCF.se! Gå gärna in och läs om du har frågor eller funderingar kring detta. Kör gärna med # före ditt namn för att hjälpa oss och dina medtävlande.

Damernas lopp

Loppet startade i full fart och Petra drog iväg som skjuten ur en kanon. Sedan var det ganska hård fart ändå fram till den första sprinten som kommer tidigt i detta lopp. Det blev full fart i sprinten och en hård kamp mellan cyklisterna. Några cyklister fick det tufft redan efter första sprinten och när vi sedan gick in i den tuffa KOM backen så sprack fältet ytterligare. Sonia höll ett högt tempo uppför backen och fältet blev ordentligt utsträckt. Marlene lyckades dock brygga ikapp detta och man skulle sedan följas åt under resten av loppet. Tufft, roligt och väldigt bra race. Totalt i loppet så vann Sonia Cieciel före Marlene Bjärehed och Malin Kågström.
Damernas resultat HÄR!

Herrarnas lopp

Vi fick följa Mattias Lundqvist live med mask på för att hålla koll på syreupptagningsförmågan under racet. Han trodde själv att han inte skulle hänga på toppen igår men ack så fel han hade. Första sprinten gjorde dock Jakob Björklund ett utbryt som nog överraskade dom flesta och lyckades snyggt knipa toppoängen. Det var ett väldigt roligt race med många spurter och väldigt imponerande siffror. När vi till slut räknade ihop poängen och kontrollerat alla Dual recordings så stod Mattias Svensson som välförtjänt segrare tätt följd av otroligt jämna Daniel Pinto och Samuel Brännlund som trea.
Herrarnas resultat HÄR!

Länkar till sändningarna:

Del 1 HÄR!

Del 2 HÄR!

Bilden ovan när Petra Kjellberg och vår partner från Wahoo, Ted Ås, med full inlevelse och bra tryck i pedalerna kör den femte Swe Cup-deltävlingen.